Els Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Recursos Operatius han denunciat a l'Escala un home de 49 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Begur, per pescar corall vermell sense disposar de la corresponent llicència per a aigües interiors. A més, l'han denunciat per haver portat a terme l'activitat amb una embarcació recreativa, per no haver utilitzat cap element que identifiqués l'activitat que estava fent i per realitzar la immersió una sola persona.

Els fets es remunten al passat 20 de maig, quan agents de la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona van detectar una embarcació recreativa amb dos tripulants a la zona del Racó de Llevant, dins el terme municipal de Begur, des de la qual s'estaven realitzant immersions sense senyalitzar l'activitat, tal com marca la normativa vigent.

Els agents van veure com un dels tripulants de l'embarcació, que anava vestit amb un neoprè i un equip de respiració autònoma, es llençava a l'aigua, mentre l'altre tripulant es va quedar a la barca. En cap moment van senyalitzar l'activitat tal com marca la normativa vigent.

A quarts de vuit del vespre el bussejador va sortir a la superfície pujant a bord un sac.

Un cop l'embarcació va amarrar al port nàutic de l'Escala, la patrulla la va inspeccionar i va localitzar 600 grams de corall vermell. Davant els fets esmentats, la policia va denunciar a l'home per pescar corall vermell sense disposar de la corresponent llicència.

A més, els agents el van denunciar per realitzat aquesta activitat amb una embarcació recreativa, per no utilitzar cap element que identifiqués la immersió i per realitzar-la una sola persona.

La dotació policial va tramitar les denúncies al Departament d'Agricultura, Alimentació, Ramaderia i Pesca. Aquesta actuació esta emmarcada dintre de l'Acord de col·laboració entre la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i la Direcció General de la Policia per a optimitzar la lluita contra la pesca i el marisqueig il·legal a Catalunya.