Un dels detinguts per la seva suposada vinculació amb l'assalt violent que va acabar amb l'assassinat del president de la patronal gironina FOEG el 18 de novembre del 2012 ha sortit en llibertat, sense que li atribueixin cap delicte, després de passar a disposició judicial. Es tracta d'un dels sospitosos arrestats durant les últimes hores perquè la investigació policial i judicial creu que va poder participar en els actes preparatoris del robatori a casa de l'empresari, a Platja d'Aro. En total, la policia ha arrestat fins ara nou sospitosos, el darrer aquest mateix dijous al Baix Empordà. Els Mossos d'Esquadra busquen un altre implicat a les comarques gironines i encara hi ha dictades tres ordres europees de detenció i entrega, després que ja hagin localitzat un dels suposats delinqüents a Alemanya.

Han començat a passar a disposició del Jutjat d'instrucció número 2 de Sant Feliu de Guíxols els detinguts al llarg d'aquesta setmana per la seva vinculació amb l'assassinat del president de la patronal gironina FOEG, Jordi Comas, durant un assalt violent a casa seva la nit del 18 de novembre del 2012. Aquest dijous, ha passat disposició judicial un dels detinguts pels Mossos d'Esquadra en les darreres hores al Baix Empordà.

Es tracta d'un home d'origen espanyol que, segons la investigació, hauria participat en els actes preparatoris del robatori. Al jutjat, el sospitós s'ha acollit al seu dret a no declarar i ha quedat en llibertat, sense que li hagin imputat cap delicte ni dictat cap tipus de mesura cautelar. El detingut ha arribat custodiat pels Mossos d'Esquadra a les dotze del migdia i cap a dos quarts de tres de la tarda ha sortit de l'edifici dels jutjats pel seu propi peu, en llibertat.

El cas continua sota secret de sumari. Està previst que la resta de detinguts que estan custodiats pels Mossos d'Esquadra passin a disposició judicial aquest divendres. Són els sis homes arrestats dimarts a Barcelona, Platja d'Aro i Palafrugell i, també, un altre sospitós que els agents han localitzat i detingut aquest dijous mateix, també al Baix Empordà.

La investigació que ha durat tres anys i mig assenyala, en total, tretze sospitosos per haver participat, en major o menor mesura, en el robatori que va acabar amb la mort de l'empresari per asfíxia. D'aquests, fins ara la policia n'ha detingut nou en total; vuit al país i el novè gràcies a l'ordre europea de detenció i entrega dictada contra ell. Es tracta d'un home d'origen albanès localitzat a Alemanya.

Mentre la instrucció judicial avança, els Mossos d'Esquadra continuen buscant un sospitós que podria haver actuat com a informador dels assaltants i que estaria a les comarques gironines. A més, també hi ha dictades tres ordres més de detenció per a tres implicats que estan fora del país.

L'empresari hoteler i president de la patronal FOEG va morir la nit del 18 de novembre del 2012. Jordi Comas estava a casa seva, situada a primera línia de mar de Platja d'Aro, quan tres assaltants van irrompre a l'habitatge. En aquell moment, l'empresari estava acompanyat de la seva dona. Els assaltant els van lligar de mans i peus però l'empresari va morir asfixiat perquè li van obstruir les vies respiratòries. La seva dona va aconseguir deslligar-se i alertar la policia. Els assaltants havien regirat la casa i es van endur joies i altres objectes de valor.

Aquella nit no era la primera vegada que uns lladres intentaven robar a l'habitatge. De fet, poc abans, a finals d'octubre, l'empresari va patir un intent de robatori i, arran d'això, havia decidit reforçar les mesures de seguretat. Quan els lladres van cometre l'assalt violent fatídic, però, encara no havia tingut temps d'instal·lar el nou sistema de seguretat.