Els Mossos d'Esquadra investiguen unes restes òssies trobades a la platja del Ros de Cadaqués, aquest dissabte passat. Un veí d'aquesta localitat les va trobar a quarts d'onze de la nit i va alertar de la troballa a la policia catalana. L'Institut de Medicina Legal analitza, ara, la troballa per determinar si els ossos pertanyen a un humà o a un animal, tot i que una hipòtesi seria que haguessin emergit unes restes humanes del segle XVI, producte de la pesta negra.

Aquell lloc va ser un llatzeret, un lloc on s'aïllaven les persones, els animals o les mercaderies que estaven en quarantena i on eren sotmesos a revisió i a observació, especialment el situat en ports i llocs fronterers. Precisament, aquesta no és pas la primera vegada que apareixen restes òssies en aquesta platja cadaquesenca, ja que fa tres segles, en aquesta zona, s'hi enterraven les persones que morien de pesta negra. L'historiador altempordanès Arnald Plujà n'ha parlat en diversos treballs d'investigació.

Diumenge al matí, els Mossos d'Esquadra van tornar a la platja del Ros per tal de revisar la zona i buscar si hi ha més restes.