La secció quarta de l'Audiència de Girona ha condemnat un lampista que va intentar vendre, a través d'internet, una ampolla de gas refrigerant prohibit. L'acusat ha reconegut que va penjar un anunci oferint l'ampolla, d'entre 10 i 14 quilos, a canvi de 400 euros. El 21 de maig del 2014, la Guàrdia Civil li va intervenir la substància i la va enviar al laboratori central de duanes. L'anàlisi va concloure que l'ampolla contenia gas clorodifluorometà, també anomenat R-22 o HCFC-22, que està catalogada pel reglament europeu com a substància que esgota la capa d'ozó. Per això, l'han condemnat com a autor d'un delicte contra el medi ambient de risc contra la salut col·lectiva. Li han imposat una pena de 6 mesos de presó, multa de 1.440 i li prohibeixen treballar en instal·lacions d'aires contaminants durant 6 anys.

Inicialment, l'acusat s'enfrontava a una pena d'1 any de presó, a pagar una multa de 4.500 euros i a que l'inhabilitessin durant 6 anys per treballar com a lampista. Aquest dimarts, ha reconegut la seva culpabilitat a l'Audiència de Girona i fiscalia i defensa han arribat a un acord.

El lampista ha reconegut que va penjar un anunci en una pàgina web venent per 400 euros una ampolla de gas refrigerant HCFC 22 no reciclat, d'entre 10 i 14 quilos. A l'anunci hi constaven les seves dades de contacte. Agents especialitzats en medi ambient de la Guàrdia Civil li van intervenir el gas el 21 de maig del 2014.

Quan van enviar la substància a analitzar al laboratori central de duanes. L'anàlisi va concloure que l'ampolla contenia gas clorodifluorometà, una substància que esgota la capa d'ozó i que està catalogat per reglament europeu.

Finalment, l'ha condemnat com autor d'un delicte contra el medi ambient de risc contra la salut col·lectiva a mig any de presó -que no haurà de complir perquè no té antecedents-, 1.440 euros de multa i li prohibeixen, durant 6 anys, treballar en instal·lació o manipulació de gasos contaminants. El tribunal ha dictat de viva veu la fermesa de la sentència.