El barri de Gràcia de Barcelona ha estat escenari d´alguns aldarulls a partir de les deu de la nit d´aquest dilluns, després d´una manifestació que ha concentrat centenars de persones per protestar pel desallotjament del Banc Expropiat. El desallotjament de l´edifici ha tingut lloc aquest mateix dilluns durant tot el dia. A partir de les vuit del vespre hi ha hagut una manifestació pacífica que ha recorregut diversos carrers del barri de Gràcia. Al final, cap a les deu de la nit, és quan han començat els aldarulls que han obligat a intervenir els Mossos per dispersar-ne els autors i els Bombers per apagar diversos incendis.

Des de la policia s´ha explicat que els aldarulls han començat cap a un quart d´onze de la nit, quan algunes persones han començat a trencar mobiliari, a fer barricades i a cremar contenidors. Quan s´ha començat a fer ús del foc, i atès que els Bombers tenien dificultats per arribar a alguns dels incendis, la policia ha decidit començar a intervenir per dispersar els autors dels incidents.

En un recompte provisional de danys els Mossos han verificat contenidors cremats, motocicletes tirades a terra, alguna cremada, una furgoneta de BCNeta cremada, un cotxe bolcat i diversos establiments saquejats, entre ells un supermercat. També han confirmat que hi ha hagut persones ferides, tant entre els autors dels aldarulls com entre la policia.

De fet, durant les càrregues policials alguns dels manifestants han penjat missatges a les xarxes socials en què asseguraven que els Mossos han disparat projectils de foam i mostraven fotografies de persones ferides.

De moment no hi ha confirmació oficial que els aldarulls hagin comportat detencions, tot i que des dels Mossos d´Esquadra s´ha informat que no se´n poden descartar.

Cal recordar que la policia han iniciat aquest dilluns al matí a primera hora el desallotjament del Banc Expropiat de Gràcia, que estava ocupat des del 2011 i havia esdevingut un local social integrat al barri.

El desallotjament no s´ha pogut donar per acabat fins a les set del vespre, atès que dues de les persones que l´ocupaven s´havien encadenat a l´interior. Un cop se les ha pogut desencadenar, se les ha identificat i se les ha deixat marxar. Després s´ha entregat l´edifici al seu propietari.