Els Mossos d'Esquadra han detingut a Barcelona un home d'origen albanokosovar relacionat amb l'assassinat del president de la FOEG, Jordi Comas. El crim va tenir lloc la nit del 18 de novembre del 2012, quan uns lladres van assaltar la casa de Comas a Platja d'Aro (Baix Empordà). En aquell moment, l'empresari estava acompanyat de la seva dona. Els assaltant els van lligar de mans i peus i l'empresari va morir asfixiat. La seva dona va aconseguir deslligar-se i alertar la policia. Des d'aleshores, la investigació ha estat oberta i els Mossos d'Esquadra i el Jutjat d'instrucció número 2 de Sant Feliu de Guíxols, que va assumir el cas, han seguit la pista dels sospitosos. Tres anys i mig després, l'operatiu policial s'ha desplegat aquest dimarts. Fonts pròximes al cas han confirmat que es podria saldar amb mitja dotzena de detinguts.

Tres anys i mig després de la mort violenta de l'empresari gironí i aleshores president de la patronal FOEG Jordi Comas, els Mossos d'Esquadra han desplegat un dispositiu per detenir els sospitosos relacionats amb la seva mort. A Barcelona, han detingut aquest dimarts almenys un home d'origen albanokosovar. Fonts del la investigació han confirmat que hi haurà més detencions, tant a Barcelona com a altres punts del país. En total, l'operatiu es podria saldar amb mitja dotzena d'arrestats.

Segons ha avançat la Cadena SER, els Mossos d'Esquadra han detingut el primer sospitós al barri gòtic de Barcelona. És un home d'origen albanokosovar, que passarà a disposició judicial a finals de setmana. Fonts pròximes al cas han assegurat a l'ACN que també passaran a disposició del Jutjat d'instrucció 2 de Sant Feliu de Guíxols els altres arrestats pels Mossos d'Esquadra durant l'operatiu que hi ha en marxa aquest dimarts a diversos llocs del país.

L'empresari hoteler i president de la patronal FOEG va morir la nit del 18 de novembre del 2012. Jordi Comas estava a casa seva, situada a primera línia de mar de Platja d'Aro, quan tres assaltants van irrompre a l'habitatge. Els lladres van lligar la seva dona i van acabar amb la vida de l'empresari. A Comas, el van lligar i emmordassar a la planta de baix i, segons l'autòpsia, l'empresari va morir per asfíxia perquè li van obstruir les vies respiratòries. Els assaltants van regirar la casa i es van endur joies i altres objectes de valor.

Els detinguts passaran a disposició judicial a finals de setmana. El cas continua sota secret de sumari. Segons han confirmat fonts de la investigació, als arrestats els hi podrien imputar delictes d'assassinat, robatori amb violència i, també, pertinença a grup criminal.

Aquella nit no era la primera vegada que uns lladres intentaven robar a l'habitatge. De fet, poc abans, a finals d'octubre, l'empresari va patir un intent de robatori i, arran d'això, havia decidit reforçar les mesures de seguretat. Quan els lladres van cometre l'assalt violent fatídic, però, encara no havia tingut temps d'instal·lar el nou sistema de seguretat.