El passat dimarts 17 de maig, agents de la Guàrdia Urbana de Figueres van intervenir en un local abandonat dels baixos d'un immoble del carrer Fortià per una forta discussió entre els ocupants. L'endemà, els agents de policia van aconseguir que els ocupants acceptessin abandonar l'immoble de forma voluntària i que fossin derivats als Serveis Socials de Figueres per rebre l'atenció oportuna.

Un cop els ocupants van haver abandonat el local, els serveis municipals de neteja van procedir a buidar i netejar els materials diversos acumulats a l'interior de l'immoble amb el suport d'un camió d'escombraries i del camió de recollida de voluminosos. Al final de l´operació es van acabar omplint més de tres contenidors de rebuig.

Per tal d'evitar noves ocupacions, la degradació de l'immoble i posar de nou en risc la seguretat de la resta d'inquilins, la brigada municipal també va procedir a tapiar els accessos al local.

Per altra banda, des de la regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament de Figueres s'ha decidit obrir un expedient sancionador al propietari del local abandonat per aconseguir el rescabalament dels costos derivats per l'actuació dels serveis de neteja i la brigada municipal.

El Tinent d´alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Pere Casellas, considera fonamental coordinar aquest tipus d´accions per poder assegurar la convivència cívica i l´atenció a tots els ciutadans.