El jutjat ha enviat a presó dos narcotraficants per cultivar 500 plantes de marihuana en una casa de Figueres. Una patrulla de paisà dels Mossos d'Esquadra ha descobert la plantació aquest dimarts al migdia, després de notar una forta olor a l'alçada del carrer González de Soto. Els agents han seguit el rastre fins a una casa que tenia les persianes del primer pis abaixades. Aleshores, han trucat a la porta però, tot i sentir veus a dins, ningú obria. Els agents han decidit inspeccionar el perímetre de la casa i al jardí han trobat els dos sospitosos, que asseguraven que estaven disposats a obrir la porta. Mentre els mossos tornaven cap a l'entrada, un dels homes ha tornat a sortir a l'exterior amb la intenció de fugir. Els mossos l'han vist saltant la tanca i ha començat una persecució fins a l'avinguda Salvador Dalí, on l'han interceptat.

Els agents han identificat el traficant escàpol i han tornat cap a la casa, on l'altre detingut ha obert la porta i ha accedit a que els Mossos d'Esquadra entressin.

A dins, han trobat plantacions de marihuana en dues habitacions. En una hi havia 178 plantes i els estris necessaris per al cultiu: nou focus, nou transformadors i tres ventiladors. A la segona habitació, hi havia 322 plantes, tretze focus, quinze transformadors, dos extractors i dos ventiladors.

Els Mossos d'Esquadra s'han posat en contacte amb Endesa per comprovar si, a més, estaven punxats a la llum. Després de fer les gestions oportunes, la companyia ha confirmat que sí. Per això, els han detingut per un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues i un altre de defraudació de fluid elèctric.

Els detinguts tenen 21 i 33 anys, són veïns de Figueres i de nacionalitat marroquina. Després de passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres han ingressat a presó.