L'Ajuntament de Figueres col·locarà una tanca a l'escala d'accés a la part superior de la plaça Catalunya amb la intenció de regular-hi les entrades i evitar que s'hi llenci brossa o s'hi facin bretolades. L'anterior regidor de Seguretat, José Luís Yécora, ja havia anunciat el 2012 que el Govern estava estudiant aquesta possibilitat però al darrer ple el regidor de Serveis Urbans, Quim Felip, va confirmar que ja està demanada i que s'hi instal·larà en les properes setmanes. Malgrat això, no va concretar si es mantindrà tancada de forma habitual i s'obrirà de forma puntual o si hi haurà algun horari.

La part elevada de la plaça permet una visió privilegiada de l'espai quan s'hi fan actes i, fins i tot, fer-hi activitats concretes però fa temps que s'hi registren actituds incíviques. L'anterior govern es va plantejar primer posar-hi càmeres però els ho van denegar perquè no complien els criteris i després van anunciar que estudiaven posar-hi una tanca. El procés, però, no es materialitzar fins ara. El regidor del PP Diego Borrego va recriminar al ple que la zona està plena de brutícia i que molta gent va poder-ho constatar durant la Diada Castellera de Fires de Santa Creu, que per la pluja es va haver de celebrar en aquest espai. «Volem que es facin neteges profundes i exigim que es tanqui», va dir l'edil.

En aquest sentit, Felip va respondre que es neteja cada dia però que són conscients d'algunes actituds i que molts vespres s'hi reuneix «jovent». «Ja vam dir fa temps que volíem tancar les escales. Els nostre tècnics van fer un projecte i ja està encarregat. Crec que aviat es podrà fer», va afirmar, tot i que no s'ha concretat, de moment, com s'organitzarà.