La Guàrdia Civil va detenir el passat 11 de maig a la Jonquera (Alt Empordà) dos homes acusats de traficar amb cocaïna i heroïna. Els detinguts són de nacionalitat gambiana. Els agents van tenir coneixement que tant a la Jonquera com en altres punts limítrofes a la localitat s'estava traficant amb substàncies estupefaents per a la venda menor i es va incrementar la vigilància per les zones sospitoses. El mateix dia 11 de maig, sobre dos quarts de tres del migdia, agents que patrullaven a la zona entre la Jonquera i Capmany van observar dues persones que estaven amagades darrere d'uns arbustos al costat de l'N-II que manipulaven alguna substància al terra i en ser sorpresos pels agents van fugir corrents cap a un bosc proper.

Els guàrdies civils els van seguir. En un primer moment van detenir un dels homes i posteriorment van detenir l'altre. Els dos arrestats van oferir una forta resistència i van haver de ser reduïts pels agents.

En el lloc on els detinguts es trobaven amagats, els agents van trobar droga repartida en embolcalls i preparada per a la venda. Concretament, els agents van intervenir 58,7 grams de cocaïna, 187 grams d'heroïna, així com 250 grams de substàncies per al tall, una bàscula digital, unes tisores i retallades de plàstic per embolicar les dosis.

Els dos homes van ser detinguts per un suposat delicte contra la salut pública i per un delicte de desobediència i resistència a l'autoritat. La Guàrdia Civil va instruir diligències que, juntament amb els detinguts i el confiscat, van ser posades a disposició de Jutjat de Guàrdia de Figueres.