Cadaqués ha col·locat trampes per capturar gossos salvatges que donen problemes des de fa temps als veïns d'algun sector. De moment s'han capturat quatre cadells i un gos adult que s'han enviat a diferents protectores d'animals. S'estudia tornar a col·locar de nou trampes.

Els animals assalvatjats corren per la zona de la Sala i la carretera de Portlligat. Tenen gana i solen entrar als habitatges buscant aliment i també han matat diversos gats, han explicat alguns veïns. L'alcalde, Pep Lloret, va informar al darrer ple, a preguntes de CiU, que amb l'ajuda de voluntaris es va decidir col·locar trampes que van servir per enxampar-ne quatre. L'Ajuntament està estudiant com resoldre la problemàtica que generen. «Estem pensant a posar alguna trampa més, a veure si en podem agafar algun més», va dir Lloret.

L'alcalde de Cadaqués posava de manifest que és complicat perquè es tracta d'animals més llestos que els porcs senglars amb els quals també tenen problemes i també s'havia optat per la solució de les trampes. Fa uns dies alguns dels gossos salvatges es van traslladar al Port de la Selva, on també haurien intentat sense èxit atrapar-los. Un dels gossos, una femella, va morir es creu atropellada.