La policia estatal ha detingut un veí de Llers de 23 anys que es va saltar un control a l'entrada de la Jonquera i va fugir conduint de forma temerària. El dia 26 d'abril a les deu de la nit, els agents van muntar un control a l'N-II, a la rotonda del Bingo, i van donar l'alto a un cotxe que anava a gran velocitat. A dins, hi anava una parella jove. Inicialment, el vehicle va reduir la marxa com si s'anés a aturar però, de sobte, va accelerar i va fugir posant en risc els agents que hi havia a peu de carretera. Els agents el van perseguir però va aconseguir escapolir-se. Amb la matrícula, la policia li va seguir la pista fins a un domicili de Llers. Hi van anar el dia 29 i el jove va reconèixer que s'havia saltat el control per por, perquè li quedaven pocs punts al carnet i aquell dia conduïa begut i fumat.

El 26 d'abril, els agents van muntar el control a l'N-II, a l'entrada de la Jonquera. Cap a les deu de la nit, van veure el cotxe a gran velocitat i li van fer senyals perquè s'aturés. D'entrada, va reduir la velocitat però de sobre va accelerar, posant en perill la integritat física dels agents, i va fugir.

Els agents van perseguir el vehicle, que conduïa de forma temerària, fent ziga-zagues i envaint el carril contrari. El jove va aconseguir escapolir-se però la policia tenia la matrícula del cotxe. La investigació va portar fins a un habitatge de Llers.

Tres dies després, el 29 d'abril, cap a la una de la matinada els agents van anar fins a la casa i ja al pati van identificar un cotxe del mateix color, model i només un número diferent de la matrícula. Quan van tocar el timbre, va obrir el pare del jove però poca estona després va aparèixer el conductor i va reconèixer que era qui s'havia saltat el control.

El jove va explicar als agents que ho havia fet per por, perquè tenia pocs punts al carnet i aquell dia conduïa sota la influència de l'alcohol i les drogues. A més, va explicar que per intentar evitar els agents havia modificat un número de la matrícula (va convertir un 3 en un 8), s'havia afaitat la perilla i s'havia tret arracades que duia.

La policia el va detenir per un delicte contra la seguretat del trànsit per conducció temerària, desobediència a agent de l'autoritat i falsedat documental per manipular la matrícula.