Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit aquest dilluns a la tarda l'incendi forestal que es va declarar aquest diumenge al terme municipal de Llançà (Alt Empordà), concretament a la Bassa d'en Joanets. El foc ha calcinat 12 hectàrees de vegetació forestal i mitja d'agrícola. Els bombers hi han treballat tota la nit i per bé que estava controlat des de diumenge a la tarda, no ha estat fins a les de la tarda que l´han declarat apagat del tot. L'incendi va començar al voltant d'un quart de dues del migdia de diumenge. Les tasques dels Bombers es van veure dificultades per la forta tramuntana que bufa a la zona, que va impedir treballar els mitjans aeris.

A més, es van haver de tallar la circulació ferroviària entre Figueres i Portbou, que es va poder restablir al voltant de les set de la tarda.

Com a mesura preventiva, es va desallotjar la gent que es trobava a la zona de camps, horts i barraques de la Bassa d'en Joanet i el veïnat de Setcases, properes a l'incendi, i cap persona va resultar ferida.