Figueres

A presó dos lladres per robar en vuit trasters i habitatges de l´Alt Empordà

Van sostreure estris de pesca, bicicletes de muntanya, televisors, joies i aparells informàtics

29.04.2016 | 20:51

Els Mossos d´Esquadra han detingut dos homes, de 32 i 53 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de Figueres per vuit robatoris amb força, quatre a trasters i quatre a domicilis de Figueres, Vilatenim i Vila-sacra, a l´Alt Empordà. Els primers robatoris van ocórrer la matinada del passat 15 de març en dos trasters del carrer Muntaner de Figueres d´on van emportar-se estris de pesca. Posteriorment, del 23 al 30 de març, els detinguts van entrar a robar a dos trasters més i a quatre immobles. En un d´ells, els lladres van accedir-hi quan els propietaris dormien però van fugir del lloc corrents en ser descoberts. La investigació va concloure el passat 21 d´abril quan els agents van aconseguir localitzar i enxampar els dos homes a Figueres. Els detinguts, amb múltiples antecedents, van passar el 23 d´abril a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Figueres que va decretar el seu ingrés a presó.

Els primers robatoris van tenir lloc al carrer Muntaner de Figueres la matinada del passat 15 de març. Els detinguts van forçar el pany de dos trasters i van emportar-se estris de pesca de l´interior d´un d´ells. Posteriorment, entre el 23 i 30 de març, es van produir dos robatoris més en dos trasters situats al carrer Salvador Dalí de Figueres. De l´interior d´un, es van emportar dues bicicletes de muntanya, un casc de moto d´alta gama i una maleta. Del segon, no van aconseguir sostreure res.

Mentre els agents de la Unitat d´Investigació treballaven en aquests fets, els Mossos d´Esquadra també van tenir coneixement que s´havien produït quatre robatoris a l´interior de diversos domicilis que podrien estar relacionats. El primer es remunta al vespre del 25 de març en una casa de Vilatenim. Els lladres van aconseguir emportar-se un televisor després de forçar la porta corredissa del menjador de l´immoble. El segon va tenir lloc la matinada del 26 de març en una casa adossada de Vila-sacra. Els pispes van accedir-hi quan els propietaris dormien. No obstant això, els inquilins, en sentir sorolls, es van despertar i van veure que a la planta inferior hi havia alguna persona. Els detinguts, en ser descoberts, van fugir del lloc sense poder emportar-se res.

El tercer i quart robatori van tenir lloc el 29 de març en dos habitatges de Figueres. En tots dos casos, els lladres van accedir per la terrassa i van forçar la porta corredissa. Un cop a dins, van emportar-se joies i aparells informàtics.

Finalment, la investigació va concloure el passat 21 d´abril amb la localització i detenció de dos homes a Figueres. Es dóna la circumstància que el 16 d´abril, un d´ells ja havia estat detingut ´in fraganti´ per un robatori amb força en una caseta de fusta, que feia les funcions de traster, i que es trobava al pati d´un domicili de Figueres. En aquell cas, després de passar a disposició judicial, l´home va quedar en llibertat amb càrrecs.

Els detinguts, amb múltiples antecedents, van passar el 23 d´abril a disposició del Jutjat d´Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres que va decretar el seu ingrés a presó.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema