Els Mossos d'Esquadra han detingut deu persones i n'han denunciat tres més, entre l'11 i el 19 d'abril, per presumptament cultivar 1.238 plantes de marihuana a l'Alt Empordà. Aquestes actuacions s'han fet en el marc d'un operatiu per millorar la seguretat i la convivència al barri de Sant Joan de Figueres, a l'oest de la ciutat. Segons un comunicat de la policia, els agents de Figueres continuaran amb els dispositius per prevenir delictes contra la salut pública i no descarten noves detencions relacionades amb aquests fets en els pròxims dies. La primera actuació es va dur a terme l'11 d'abril, un cop els Mossos tenien prou indicis que indicaven que a l'interior de dos domicilis del carrer Ramón i Cajal de la capital de l'Alt Empordà hi podria haver una plantació de marihuana.

A l'interior d'un d'aquests domicilis de Figueres es van intervenir nombrosos utensilis per cultivar marihuana. Entre altres estris, es van trobar tres aparells d'aire condicionat, dinou transformadors, dos extractors, un ventilador, un termòmetre, catorze bombetes de 600 watts, cablejat elèctric i setze sacs de fertilitzant. A més, els agents van detectar que el cablejat elèctric estava manipulat per no pagar la llum. Per tot plegat, es va denunciar penalment un home de 51 anys i veí de Figueres.

A la segona casa, es van intervenir 21 bombetes, 16 portalàmpades, 17 transformadors i diversos testos. En aquest cas es va denunciar un home de 25 anys i veí de Vilafant.

En una segona actuació que es va fer el 14 d'abril, els Mossos van detenir un home de 24 anys i veí de Figueres per cultivar marihuana a l'interior del seu pis. Al domicili de l'arrestat, situat al carrer Major de Figueres, es van trobar 651 plantes de marihuana, 25 transformadors, un extractor i 18 bombetes. L'home va passar a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Dos detinguts més a Llers

També dins d'aquest operatiu contra el tràfic de drogues, el 16 d'abril la policia catalana va detenir a Llers dos homes, de 26 i 36 anys, de nacionalitat nigeriana i veïns de Figueres, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Les detencions es van produir durant un control policial que s'havia muntat a l'N-II a l'altura del punt quilomètric 759, dins del terme municipal de Llers. Durant el dispositiu, els agents van aturar un vehicle, ocupat per dos homes, que transportava 390 plantes de marihuana. Els detinguts van passar el 17 d'abril a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que els va deixar en llibertat amb càrrecs.

Cinc arrestats que portaven droga i diners a Vilafant

El dia 17 d'abril, cap a les dues de la matinada, els mateixos agents de la comissaria de Figueres van detenir cinc persones de nacionalitat francesa al carrer Tramuntana de Vilafant. Durant l'operatiu, els mossos van aturar dos vehicles i van identificar cinc homes, de nacionalitat francesa i d'entre 19 i 26 anys. A dins dels cotxes hi van trobar 6,4 quilograms de marihuana distribuïts en diverses bosses i 1135 euros en efectiu. Els cinc arrestats van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el 18 d'abril, el qual els va deixar en llibertat.

Un altre denunciat que tenia plantes a la Vajol

Cap a les cinc de la tarda del 18 d'abril els agents de la comissaria de Figueres van localitzar, en un domicili de la població de La Vajol, 197 plantes de marihuana. Els mossos van trobar la plantació alertats per la forta olor que se sentia i, després d'identificar el seu inquilí, el van denunciar penalment.

Dos detinguts a Llers que duien cabdells de marihuana al cotxe

Finalment, cap a dos quarts de dues de la matinada del 19 d'abril, agents de trànsit van aturar un vehicle amb matrícula francesa, que circulava per la N-IIa, a l'altura del quilòmetre 9, dins del terme municipal de Llers. Els mossos van identificar els dos ocupants i, en inspeccionar el vehicle, van comprovar que les portes podien estar manipulades. Després d'una exhaustiva revisió, van trobar amagades al seu interior deu bosses amb 2,15 quilograms de cabdells de marihuana. Per aquest motiu, els agents van detenir els dos homes, de 26 i 22 anys, de nacionalitat francesa i veïns de Montpeller (França). Aquests individus van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia, el qual els va deixar en llibertat amb càrrecs.

Segons un comunicat dels Mossos d'Esquadra, els agents de Figueres continuaran amb els dispositius per prevenir delictes contra la salut pública i no descarten noves detencions relacionades amb els fets.