Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment, el 19 d'abril, un home de 64 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Pere Pescador, com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària. Els fets van passar el mateix 19 d'abril, en un control de velocitat que una patrulla de trànsit havia establert al quilòmetre 50.8 de l'AP-7, dins del terme municipal de Sant Julià de Ramis (Gironès).

Pels volts de tres quarts d'una del migdia, els mossos van detectar un turisme que circulava a 149 km/h en direcció sud, en un tram limitat a 120 km/h. En aturar el vehicle per notificar la denúncia de velocitat, els agents van comprovar que el conductor presentava signes evidents de trobar-se sota la influència de les begudes alcohòliques.

En fer-li la prova d'alcoholèmia va donar un resultat positiu de 0.54 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, dues vegades per sobre del límit màxim, que en aquest cas era de 0.25 mil·ligrams per litre en aire expirat. Per tot això, els mossos van obrir diligències penals al conductor com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària i van citar-lo per tal que es presenti a declarar sobre els fets, al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.