Agents de la policia espanyola han detingut aquest divendres, 8 d'abril, dos viatgers d'origen indi que intentaven volar a Bristol, al Regne Unit, amb passaports falsos. Són una dona de 26 anys i un home de 28 que pretenien viatjar amb passaports espanyols autèntics però amb les dades biogràfiques alterades. La policia també ha arrestat un menor d'edat, també originari de l'Índia però nacionalitzat espanyol, que actuava com a passador. El menor, amb domicili a Badalona, fingia no viatjar amb la parella però, segons fonts policials, era l'encarregat d'assegurar la seguretat de la ruta fins al destí i proporcionar els bitllets d'avió i la documentació falsa a la parella. La policia atribueix a la parella un delicte de falsedat documental i al menor un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers.

L'aeroport de Girona, com altres aeròdroms petits on hi ha menys vols i la presència policial és menys nombrosa, ha esdevingut els darrers anys una ruta habitual d'estrangers que intenten viatjar al Regne Unit il·legalment.

La policia estatal ha frustrat la ruta clandestina d'un home de 28 anys i una dona de 26 originaris de l'Índia que intentaven volar a Bristol amb passaports espanyols originals però amb les dades biogràfiques alterades. Els falsificadors havien alterat la fotografia i les dades personals per intentar burlar el control fronterer.

Els agents els han atrapat aquest divendres, 8 d'abril, quan embarcaven per viatjar en direcció al Regne Unit. També han detingut un menor d'edat que, tot i que fingia no tenir res a veure amb la parella interceptada, la investigació policial ha identificar com el passador.

Segons la policia, el jove de 17 anys era l'encarregat de garantir la seguretat de la ruta i facilitar tants els bitllets d'avió com la documentació falsa a la parella. El menor d'edat també és originar de l'Índia però té nacionalitat espanyola i és veí de Badalona.

La policia ha detingut la parella per un delicte de falsedat documental i han quedat en llibertat provisional després de passar a disposició judicial a Santa Coloma de Farners. Al menor li atribueixen un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers i ha quedat a disposició de la Fiscalia de Menors.