Els Mossos d'Esquadra han detingut un veí de Figueres, de 54 anys i la nacionalitat espanyola, després de descobrir que en un taller de planxisteria de Vilafant es dedicava, presumptament, al cultiu de marihuana. L'home està acusat d'un presumpte delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els fets es van produir durant una inspecció administrativa, per part de la Unitat de Medi Ambient de la Regió Policial Girona dels Mossos d'Esquadra, en un taller de planxisteria de la població de Vilafant, per tal de controlar possibles residus. Durant la inspecció, els agents van observar que hi havia un gran dipòsit d'aigua del qual en sortia una mànega que connectava fins un local adjacent.

Els agents van comprovar que aquest local acollia una important plantació de marihuana. Concretament, van localitzar 996 plantes de marihuana, d'entre 140 i 190 centímetres, múltiples làmpades, cablejat, extractors i diferents estris per al cultiu. Quan es va produir la troballa de la plantació, allà hi havia un menor d'edat, fill del propietari, regant les plantes.

Per tot això, es va detenir al propietari del taller com a presumpte autor d'un delicte de salut pública i es va denunciar al menor d'edat pels mateixos fets. Al titular del taller també se l'acusa d'un delicte de frau de fluid elèctric ja que segons sembla tenia manipulats els comptadors d'electricitat.

El detingut va passar el dia 6 d'abril a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.