La presència policial al barri de Sant Joan de Figueres va a la baixa des d'aquest dilluns. Després del tiroteig sense ferits de dijous, tant els mossos com la Guàrdia Urbana havien establert un fort dispositiu arreu del barri per evitar represàlies i poder detenir els implicats en els fets. Tal i com va anunciar el conseller d'Interior, Jordi Jané, a partir d'avui ja es nota la davallada de presència policial. Tanmateix, tres patrulles de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) continua controlant els tres punts principals d'accés al barri i dues patrulles més transiten pels carrers. De moment, no hi ha detinguts. Els controls es mantenen per tal d'identificar vehicles sospitosos que entrin i surtin de la zona. Des del consell de savis del barri lamenten que hi ha un "excés" de controls i que això dificulta que el barri recuperi la tranquil·litat.

El tiroteig es va produir dijous a quarts de set del vespre i no va causar ferits. La policia ha identificat vuit impactes de bala en habitatges i cotxes a l'encreuament entre els carrers Doctor Fleming i Ochoa. La investigació continua oberta i encara no s'han determinat les causes. Podria tractar-se d'una disputa per un negoci il·legal -bé de drogues o de tràfic d'armes- o d'una venjança.

Des del consistori, l'alcaldessa, Marta Felip, va reclamar una major implicació dels mossos i va demanar a Interior "accions amb resultats". Arran dels fets, el conseller d'Interior, Jordi Jané, es va reunir amb l'alcaldessa i es va comprometre a incrementar la presència policial al barri. Les dues part s'han emplaçat a tornar-ne a parlar en una segona trobada el dia 12 d'abril.