L´alcaldessa de Figueres, Marta Felip, s´ha reunit aquest dissabte al migdia amb el conseller d´Interior, Jordi Jané, a Girona després que el cap del Departament d´Interior ha comparegut per donar els detalls de l´accident mortal que s´ha produït aquesta matinada de dissabte a Pont de Molins. Ha estat una trobada inesperada, per sorpresa, però la batlle ha explicat que ha servit perquè el conseller es fes "una fotografia" del que succeeix actualment al barri de Sant Joan de la capital de l´Alt Empordà, on el passat dijous es va produir un tiroteig sense ferits. Encara no hi ha detinguts ni s´ha presentat cap denúncia. Felip ha explicat que el conseller s´ha compromès "a reforçar els controls" a Figueres i, sobretot, en aquest barri i a demanar la col·laboració dels estaments judicials com la fiscalia o les unitats d´investigació per aturar la delinqüència. "Ara es planificarà un full de ruta i en tornarem a parlar el proper 12 d´abril", ha explicat Felip quan tots els portaveus dels grups municipals de Figueres es reuniran amb Interior.

La reunió ha estat una primera presa de contacte, inesperada, arran de la compareixença que ha fet el conseller Jané des de la seu del Govern a Girona per comentar els detalls de l´accident mortal d´aquest dissabte a Pont de Molins.

No obstant això, Felip ha assenyalat que el conseller s´ha pogut fer "una bona fotografia completa, una radiografia" del que succeeix actualment en aquest barri i d´altres de Figueres. "Hem exposat clarament què veiem des de la ciutat i les problemàtiques que tenim", ha comentat l´alcaldessa. Tal i com ha detallat Felip, el conseller d´Interior s´ha "compromès totalment" a reforçar els controls policials i a demanar la col·laboració dels estaments judicials. "Sense l´ajuda de la fiscalia, jutjats o les unitats d´investigació no podem fer entrades a domicili i no podem actuar", ha subratllat.

Felip ha destacat que ha estat una reunió breu però intensa i de la qual n´ha sortit amb "molt bones sensacions". "Nosaltres no hem amagat res, s´ha parlat de tot clarament i amb el fets clars, hem dit el que està succeint en aquest barri aquests últims anys", ha comentat la batlle. Una situació que s´ha anat agreujant els darrers temps. Només el passat dijous va haver-hi un tiroteig, sense ferits. D´entrada, l´alcaldessa ha assegurat que encara no hi ha detinguts i que no s´ha presentat cap denúncia per aquests fets.

"Ara des d´Interior es planificarà un full de ruta i tornarem a parlar-ne el 12 d´abril", ha detallat Felip. Aquell dia, tots els grups municipals de Figuers acompanyats per representats de la Guàrdia Urbana de la ciutat es desplaçaran fins a Barcelona per tractar aquesta problemàtica amb els Mossos i el Departament d´Interior.