Set persones han perdut la vida, aquest dissabte poc després de les 6 del matí, en una col.lisió entre dos vehicles al quilòmetre 763 de la Nacional II a l'altura de Figueres, entre Pont de Molins i Llers, prop de l'antiga cooperativa de Ricardell. Hi ha set víctimes mortals i un ferit greu, segons ha confirmat el Servei Català de Trànsit.

Cinc de les víctimes viatjaven al mateix vehicle, un Volkswagen Golf amb plaques de matrícula franceses. Segons fonts de la investigació, les víctimes mortals "no portaven cinturó de seguretat" . En l'altre turisme, un Dacia Sandero Stepaway amb matrícula espanyola, anaven tres ocupants, dos dels quals han resultat morts (un de nacionalitat marroquina i l'altra, de Colòmbia) i un tercer està ingressat a l'Hospital Josep Trueta de Girona en estat greu. Les tres persones que anaven en el cotxe de matrícula espanyola són veïns de Figueres que es dirigien a treballar, en un restaurant del Pertús.

Segons fonts de la investigació, presumiblement el vehicle amb matrícula francesa anava amb excés de velocitat i, en prendre el revolt, el cotxe hauria patinat a causa de la humitat de la calçada i hauria col·lisionat lateralment amb el vehicle dels veïns de Figueres. El xoc ha estat lateral per fregament entre els dos vehicles, que han quedat irreconeixibles i en sinistre total.

Els cinc joves tenien entre 19 i 22 anys. L'autòpsia revelarà també si el conductor havia begut. Al vehicle hi han trobat diversos feixos de bitllets amb més de 5.000 euros.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, en declaracions al canal 324 de Televisió de Catalunya, ha denunciat que el punt on s'ha produït l'accident és "un punt negre" i ha insistit en demanar al Govern de l'Estat el desdoblament fins a la frontera amb França. L'alcaldessa ha confirmat que s'ha habilitat el tanatori de Figueres per poder atendre les famílies de les víctimes.

L'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez Juli, corrobora les paraules de Marta Felip. A ella, li han confirmat que dues de les víctimes mortals i el ferit greu es dirigien a treballar al Pertús.

Els equips d'emergència han rebut l'avís de l'accident a les 6.24 hores i, de seguida, s'han activat set dotacions dels Mossos d'Esquadra, nou vehicles dels Bombers de la Generalitat i quatre unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Sis de les set víctimes mortals de l'accident no duien el cinturó

Els cinc ocupants del turisme amb matrícula francesa que han mort en l'accident de l'N-II a Pont de Molins d'aquest dissabte al matí no duien posat el cinturó, segons han informat els Mossos d'Esquadra. El vehicle amb matrícula francesa, un volkswagen Golf, circulava en sentit sud. Tampoc el portava cordat un dels tres ocupants morts de l'altre vehicle, un Dacia Sandero, que circulava en sentit nord.