En el torn de l'última paraula va assegurar no entendre per què la seva fillastra l'havia posat en aquestá situació judicial i anunciava que «d'ara endavant» no la vol veure més. Aquest veí de Peralada s'enfronta a 16 anys de presó per un delicte continuat d'abusos sexuals i exhibicionisme perquè la filla de la seva exdona va denunciar que quan ella tenia entre 7 i 12 anys ell la tocava, li feia veure pel·lícules pornogràfiques i la intentava penetrar.

Va ser el primer a declarar i va negar absolutament tots els fets que la fiscal li atribuïa en el seu escrit de qualificació provisional i que va acabar confirmant en les conclusions definitives. Preguntat per quina podria ser la raó per la qual la menor s'hauria inventat una història així, el processat no va saber respondre més enllà que podria ser una qüestió de gelosia. L'home era padrastre de la menor però amb la mare d'aquesta, durant els set anys de festeig van tenir un fill en comú.

L'exparella del processat va assegurar que l'home «és un bon pare, almenys amb el seu fill», i va justificar que encara hi ?mantingués una relació estreta perquè «és presumpte» i perquè «l'ajuda» amb el fill que tenen en comú. L'advocada defensora va voler interrogar-la pel motiu que la va dur a renunciar a personar-se com acusació particular. Ella va respondre que així creia que estalviaria a la seva filla haver de declarar i que, en cas de condemna, no volia que el seu fill li digués que ella «ha posat a la presó» el seu pare.

Respecte als presumptes abusos sexuals, la mare de la menor poca cosa va poder aportar perquè es va assabentar dels fets el 2014 a través de les professores de l'escola, les quals ho van saber perquè la mare d'una alumna els havia comunicat que la menor li havia dit a la seva filla el que patia a casa.

Independentment que el cas es destapés com el joc del telèfon, els psicòlegs que van atendre la menor consideren que el relat que els va fer era versemblant, viscut i demostrava l'existència dels abusos. Descarten els pèrits que la nena s'ho inventés per ressentiment, ja que «tampoc li volia fer mal al seu pare». La fiscal es va manifestar en el mateix sentit quan indicava que un episodi de gelosia infantil no desencadenaria una denúncia d'aquest estil amb «un relat tan precís».

El cas es va jutjar a la secció ?tercera de l'Audiència Provincial de Girona i va quedar vist per sentència.