La jutgessa ha enviat a presó un delinqüent multireincident molt actiu a la comarca del Baix Empordà. Acumula quatre condemnes i té nou causes més pendents de judici per robatoris, agredir policies, exhibicionisme o amenaces. Durant anys, Mohamed Rachid Khalifa ha entrat i sortit de presó constantment i ha provocat que alguns municipis on sol actuar -com Sant Feliu de Guíxols- demanessin el seu ingrés a presó per evitar que delinquís de nou. Ara, el Jutjat d'instrucció 1 de la Bisbal d'Empordà l'ha enviat a presó per endur-se una cisalla d'una ferreteria de Palamós i amenaçar amb una navalla un treballador que el va perseguir per recuperar l'objecte robat. Per aquest robatori s'enfronta a una pena de 4 anys i mig.

Mohamed Rachid Khalifa s'havia convertit en un delinqüent habitual al Baix Empordà. Tant, que alguns ajuntaments de municipis on sol actuar, com ara Sant Feliu de Guíxols, havien demanat a fiscalia i jutjats que ingressés a presó per evitar que tornés a delinquir. Un últim robatori, comès el 15 de febrer a Palamós, ha acabat amb el delinqüent entre reixes.

L'home, que té 43 anys, és originari de Gaza i està en situació irregular al país, ja ha estat condemnat quatre vegades per diferents jutjats gironins. Les sentències el condemnen per atemptat a agent de l'autoritat, delicte lleu de danys, usurpació, trencament de condemna i un delicte lleu d'amenaces. A més, té pendents nou judicis als quals s'hi suma ara l'acusació pel robatori a Palamós.

Després d'entrar i sortir constantment de la garjola, la titular del Jutjat d'instrucció número 1 de la Bisbal d'Empordà l'ha enviat a presó provisional a l'espera de judici perquè considera que hi ha un risc elevat de "reiteració delictiva".

La investigació recull que, als antecedents que té, s'hi afegeix que en els darrers dies "ha anat augmentat la seva espiral de violència" atemorint una treballadora d'una botiga i, finalment, traient una navalla per cometre un robatori. Per això, el jutjat assenyala que, si surt en llibertat, no només podria continuar amb "la seva espiral delictiva" sinó que també podria arribar a agredir físicament algú.

"Sóc un home perillós"

El sospitós té pendents judicis per delictes d'amenaces, agredir agents, lesions, trencament de condemna, robatoris amb força i exhibicionisme. A més, la fiscalia demana una pena de 4 anys i 6 mesos de presó pel robatori de Palamós.

En l'escrit de conclusions provisionals sosté que cap a tres quarts de set de la tarda del 15 de febrer, Mohamed Rachid Khalifa va entrar a una ferreteria situada al carrer López Puigcerver. Un cop dins la botiga, es va apoderar d'una cisalla i va travessar la línia de caixes cridant "sóc un home perillós, he matat a molta gent a l'estranger, us vull canviar la cisalla per una pistola".

L'home va fugir de la botiga i un treballador el va perseguir reclamant-li que li retornés la cisalla. Aleshores, l'acusat es va treure una navalla de la butxaca i la va brandar davant el treballador, que el va deixar de perseguir per por a que l'apunyalés. El fiscal acusa Khalifa d'un robatori amb intimidació.