Protecció Civil de la Generalitat (departament d´Interior) ha activat el Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT en fase d´Alerta per una fuita d´àcid clorhídric en una cisterna d´un vagó de mercaderies a l´estació de mercaderies perilloses de Portbou.

Els Bombers de la Generalitat s´han desplaçat al lloc amb tres dotacions per contenir la fuita, de petites dimensions, en una cisterna de 20.000 litres. També s´han mobilitzat al lloc efectius dels Mossos d´Esquadra i una ambulància del Sistema d´Emergències Mèdiques SEM amb caràcter preventiu.

El Centre d´Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil està en contacte amb l´empresa que gestiona les mercaderies perilloses de l´estació de Portbou, i ha donat avís de la situació al municipi de Portbou.

No consten afectacions personals a causa de la fuita, i NO s´han decretat mesures de confinament per a la població. Amb les informacions disponibles, es descarta que el producte hagi pogut sortir de les instal·lacions.

El pla es mantindrà en fase d´ALERTA fins que es faci el transvassament del contingut de la cisterna afectada a una altra. Per minimitzar riscos, s´ha situat la cisterna afectada en un lloc apartat.