Els forenses han conclòs que l'acusat del crim de Sant Pere Pescador (Alt Empordà) va atacar la seva dona amb dos armes, un destraló de carnisser i un ganivet llarg de cuina. La víctima tenia fins a onze ferides d'arma blanca al cos. Els forenses han detallat a l'Audiència de Girona que, tot i que Musa Baldeh va atacar una zona vital com és el coll, no hi ha cap ferida mortal de necessitat i potser la víctima s'hauria pogut salvar amb una assistència mèdica urgent. La dona va morir dessagnada. Les punyalades més greus, les del coll, van arribar a seccionar la jugular. La víctima també tenia diversos talls als palmells de les mans i als braços, d'intentar repel·lir els atacs del seu home sense èxit.

Últim dia de judici contra l'acusat d'assassinar la dona a ganivetades a Sant Pere Pescador el 17 de novembre del 2014. Està previst que dijous al matí entreguin l'objecte del veredicte al jurat popular, que es retirarà a deliberar.

Aquest dimecres han declarat els forenses que han explicat que la víctima tenia onze ferides per arma blanca al cos, la majoria a la zona del coll. Segons han conclòs els metges que van fer l'autòpsia, l'agressor va atacar la víctima amb dues armes diferents.

Els forenses apunten que hi ha un grup de ferides (una en un braç o una altra que li va fracturar la mandíbula a la dona) que es van fer amb una arma tipus matxet o destral. Segons els perits, les lesions són compatibles amb el destraló de carnisser que van trobar els Mossos d'Esquadra a l'escena del crim. Les altres ferides (com una lesió que la víctima tenia al coll i que la va seccionar la jugular) són fetes amb un ganivet o navalla.

Segons els forenses, la víctima té diverses ferides típiques d'un intent frustrat de defensa. Té diversos talls als palmells de les mans i als braços que són compatibles amb un intent d'intentar parar la fulla dels ganivets amb el seu propi cos.

Cap de les ferides són mortals de necessitat i, apunten els metges, la dona va trigar a morir dessagnada. "Va anar perdent sang però amb una intervenció mèdica urgent potser hauria pogut sobreviure", han explicat els forenses al judici aquest dimecres.

Petició de pena

El fiscal, Enrique Barata, demana inicialment una condemna de 23 anys i 6 mesos de presó. 19 anys i mig per un assassinat i 4 anys de presó per dos delictes d'amenaces al cunyat (el primer uns dies abans del crim). A tot plegat li aprecia un agreujant de parentiu. La lletrada de la Generalitat eleva la petició a 24 anys; 20 pel crim i 4 per les amenaces. L'acusació particular que representa la família de la víctima, encapçalada pel lletrat Gregori Martínez també demana una pena de 20 anys per l'assassinat.

La defensa, encapçalada pel lletrat Joan Pere Zapata, al·lega que Baldeh va actuar en legítima defensa i demana que l'absolguin. Com a alternativa, considera que es tracta d'un homicidi amb un atenuant molt qualificat de confessió i un altre d'arravatament i demana que li imposin una pena de 5 anys de presó.

Text