Els dos gossos, el mascle Narco i la femella Naira, que divendres van atacar un home i una dona a Llagostera van ser retornats ahir al migdia a la seva propietària. Els pit bull van passar 24 hores a la protectora d'animals de Figueres i van ser tornats al seu domicili, al carrer Aiguafina, a la urbanització Selva Brava. Pel que fa a l'home de 63 anys sobre el qual es van abraonar els dos cans, segueix ingressat a l'hospital Josep Trueta de Girona, on va ser traslladat en helicòpter. Fonts del centre hospitalari van informar ahir que estava estable, que divendres va ser operat del braç trencat i que està pendent d'una nova operació, en aquest cas a la cara, on va ser mossegat.

L'altra víctima, la mare de la propietària dels gossos, ja va ser atesa el divendres al centre sanitari de Llagostera de les ferides d'una queixalada a la mà.

Mentrestant, la Policia Local segueix amb les indagacions sobre la situació legal dels gossos. El president de la protectora, Alberto Márquez Gazules, va confirmar que els dos pit bull tenen el xip identificatiu obligatori. Per la seva part, la Policia Local va manifestar que els gossos estan censats a Andorra. Alberto Márquez va detallar que la normativa vigent exigeix als amos de gossos de races perilloses disposar d'un carnet de tinença d'aquests cans, pel qual són sotmesos a un test psicotècnic, a més de l'assegurança civil.

El president de la protectora figuerenca -que té conveni per encarregar-se dels animals de l'Alt Empordà i del Gironès- va afegir que durant les 24 hores que els dos pit bull van ser a la instal·lació es van mostrar tranquils i no van mostrar cap actitud agressiva, sinó tot el contrari. En aquest sentit, Márquez va exposar que els gossos, en ser trets del seu lloc habitual, solen sentir-se desconcertats.

Reunir tota la documentació

El sergent de la Policia Local, Joan Linde, va precisar que dilluns han d'acabar les diligències amb la documentació que resta averiguar (segons va manifestar divendres la propietària a la policia, disposa de tota la documentació que es requereix) i que els gossos van ser retornats al seu domicili de Llagostera perquè la legislació sobre gossos de races perilloses estableix un termini de només 24 hores d'observació.

Alberto Márquez va lamentar la situació perquè "no és agradable" i va comentar que, en principi, el futur dels dos pit bull el determinarà un jutge.