El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat la Generalitat i l'asseguradora Zurich com a responsable civil a indemnitzar amb 79.524,20 euros un motorista que va tenir un accident a la carretera N-260, quan circulava en direcció Besalú, i va xocar contra una tanca mal instal·lada. La sentència conclou que, tot i que l'accident que va tenir lloc el 19 de març del 2010 va ser culpa del conductor, el motorista va patir ferides més greus per culpa de "l'efecte llança" que va provocar que el pal sobresortís per sobre de la protecció metàl·lica de la tanca. "Si no hagués existit aquest tipus de pal que sobresortia quatre centímetres, els danys haurien estat menors", apunta la sentència. El motorista va patir una fractura de tíbia i un traumatisme cranioencefàlic.

La sentència ressalta que la mateixa Generalitat era conscient que era un tipus de tanca perillosa, sobretot per a motoristes, perquè havia aprovat un pla per substituir-les paulativament. A més, el tribunal conclou que l'estructura contra la que va impactar el motorista estava mal instal·lada perquè el pal "tallant" sobresortia quatre centímetres per sobre de la xapa metàl·lica, provocant un "efecte llança" que va causar ferides més greus al motorista.

L'accident va ser el 19 de març del 2010 a quarts de vuit del vespre, quan el motorista circulava en direcció Besalú. A l'alçada del punt quilomètric 76,5, va perdre el control de la moto perquè va patir una "pèrdua de les condicions psicofísiques" sobtada. Aleshores, va caure a la carretera i es va anar desplaçant pel ferm fins a xocar contra la tanca.

La sentència recull que l'accident va ser culpa del motorista però, tot i això, el Departament de Territori i Sostenibilitat com a responsable de l'estat de la via i l'asseguradora Zurich han d'assumir el 50% dels danys que al·lega el conductor. "Si no hagués existit aquest tipus de pal IPN que sobresortia, els danys haurien estat menors", conclou el tribunal.

"Els danys que es causen amb pals tallants que subjecten les tanques suposen l'existència de responsabilitat patrimonial de l'administració titular de la via , per més que les tanques s'ajustin a la normativa tècnica", indica la sentència.

Com a conseqüència de l'accident, el motorista va patir una fractura oberta a la tíbia dreta, un traumatisme cranioencefàlic llei, una capsulitis a l'espatlla dreta i lesions a la mà dreta. En el moment de l'accident, l'home treballava com a paleta i jardiner i va estar incapacitat 561 dies.

En la sentència, la secció quarta de la sala contenciosa administrativa del TSJC estima el recurs presentat pel motorista contra una resolució dictada pel conseller de Territori i Sostenibilitat el 8 de gener del 2015, on reconeixia que el conductor tenia dret a rebre una indemnització de 9.221,39 euros. El tribunal dóna la raó al demandant i conclou que la indemnització ha de ser de 79.524,20 euros, més interessos.