Els Mossos d'Esquadra han rebut un total de 32 denúncies d'abusos sexuals contra deu persones diferents que han treballat a centres dels Maristes, segons han assenyalat fonts policials a l'ACN. Els centres afectats per les denúncies són els dos col·legis de Sants-Les Corts i i el de La Immaculada, a l'Eixample de Barcelona. La majoria de les denúncies són per abusos que s'haurien comès en el passat per part de nou persones que treballaven als Maristes. L'altre denunciat és un monitor de menjador que feia les pràctiques al centre de Sants i que va ser detingut el desembre. El primer exdocent denunciat, Joaquín Benítez, té almenys setze denúncies. Són les que es troben en aquests moments a disposició del magistrat que l'investiga, del jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona.

(Aquesta notícia substitueix la publicada a les 12.00 del migdia, on es recollien unes declaracions del director de la Policia, Albert Batlle, a la Xarxa que posteriorment han estat matisades per fonts dels Mossos d'Esquadra. La notícia original ha estat degudament corregida)

A part de les agressions sexuals que haurien comès persones relacionades amb els Maristes, els Mossos també han rebut en les darreres setmanes denúncies per abusos a l'institut Eugeni Xammar de l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i a un internat que la Salle havia tingut a la Vall d'Aran.