La parella de la noia morta el passat 29 de gener en l'accident de Fornells de la Selva ha fet una carta oberta als mitjans on critica l'actuació dels mossos implicats en el cas i els acusa de "poca professionalitat". Segons David de la Llave, el succés s'hauria pogut evitar si els agents haguessin detingut el conductor quan el van interceptar begut a Sant Feliu de Guíxols hores abans de provocar el xoc frontal a la C-65. El conductor ja havia tingut un accident a Llagostera i havia fugit. El xicot de la víctima assegura que els agents no van actuar de manera diligent perquè era divendres i volien plegar puntuals. "En la meva opinió és una evidència que si els agents haguessin tingut més interès en fer la seva feina ben feta, i no tant en sortir puntual perquè era divendres, el tràgic succés s'hauria evitat", relata.

La parella de la noia de 25 anys morta en l'accident de Fornells de la Selva ha fet un escrit per denunciar la seva disconformitat vers l'actuació policial. Segons assenyala, no es tracta d'una crítica generalista cap al cos però sí considera que els agents implicats en aquest cas no van actuar amb prou professionalitat.

L'advocat David de la Llave creu que la mort de la seva parella s'hauria pogut evitar si els mossos haguessin detingut el conductor hores abans, quan el van interceptar a Sant Feliu de Guíxols, i no l'haguessin deixat marxar després que un conductor substitut s'oferís per endur-se el seu cotxe. Aquella tarda, el conductor implicat en el xoc mortal ja circulava begut, sense carnet i va tenir un primer accident a Llagostera (Gironès), d'on va fugir.

El jove qüestiona per què no se'l va detenir quan els agents el van interceptar a Sant Feliu de Guíxols (on va donar positiu penal a la prova d'alcoholèmia, amb una taxa de 0,60 mg/l). De la Llave considera que no ho van fer perquè els agents tenien pressa per plegar perquè era divendres i s'acabava la seva jornada. "Estic convençut que si a aquest individu l'haguessin trobat a les cinc de la tarda, hauria acabat detingut", apunta De la Llave, que subratlla que els mossos feien canvi de torn a les deu de la nit i que van acabar de redactar l'atestat a les 21.25h. Segons apunta, "la feina i paperassa que comporta una detenció és molt superior a la que comporta una actuació sense detinguts".

En l'escrit, també exposa que van demanar als mossos que els retornessin els objectes personals de la noia que hi havia dins el cotxe i que no ho van fer perquè deien que no els havien trobat. Van haver-hi d'anar dos oncles de la víctima i un cosí perquè per a la família recuperar-los tenia molta importància, i els van trobar de seguida. "No pot ser que unes persones que se suposa que han de procurar per tots, tinguin aquesta poca sensibilitat, aquestes poques ganes de fer la seva feina i aquest poc interès en vetllar pel ciutadà", critica.