Renfe ha informat que quan passaven deu minuts de les dues del migdia s´ha produït un descarrilament d´un tren de mercaderies a Cervera de la Marenda, en territori francès, a la Catalunya Nord. Encara es desconeixen les causes del descarrilament i tampoc se sap si el tren anava ple o buit. A causa d´aquesta incidència, s´ha interromput la línia ferroviària que connecta aquesta localitat i Portbou. Un fet que afecta els combois i serveis de la línia R11 entre aquestes dues estacions. Per facilitar la mobilitat dels viatgers, Renfe ha establert un servei alternatiu per carretera entre aquests dos municipis que es troben a uns deu quilòmetres de distància. A part, la companyia informa d´aquesta incidència a través de la megafonia dels trens, estacions, la web de Rodalies de Catalunya, per missatges i a través de les xarxes socials.

Fonts de Renfe assenyalen que desconeixen les causes del descarrilament d´aquest tren de mercaderies i que tampoc tenen constància si el comboi anava carregat o buit. En aquests moments, els serveis tècnics s´han desplaçat fins al lloc dels fets per avaluar la situació i encara no hi ha previsió de quan podria restablir-se la línia.

L´alcalde de Portbou, Josep Lluís Salas, ha assenyalat que desconeixia els fets i que a dos quarts de dues del migdia ha passat per la vila un tren en direcció sud procedent de Cervera de la Marenda sense problemes.