Un conductor que circulava amb un cotxe robat a la Jonquera (Alt Empordà) ha fugit en un control de la policia espanyola a la sortida del peatge de l'AP-7 en direcció a Barcelona. Ha passat aquest dilluns cap a dos quarts de nou del matí. Els agents li han ordenat que s'aturés per identificar-lo en un control contra la delinqüència organitzada itinerant però ha fet una maniobra brusca i ha estat a punt d'investir a un agent, que s'ha hagut d'apartar, i ha escapat. Amb les comprovacions, s'ha sabut que el vehicle havia estat robat a França i duia matrícules falses. Després de donar l'avís, una patrulla dels Mossos d'Esquadra ha localitzat el cotxe a Figueres sense cap rastre del conductor.

La policia espanyol analitzarà a fons el vehicle per buscar alguna pista sobre el conductor, que anava amb un cotxe robat a França i amb matrícules falses.

La investigació també haurà de determinar si hi ha o no relació amb el cas d'un altre vehicle que també va fugir d'un un control contra la delinqüència organitzada itinerant de la policia espanyola al peatge sud de l'AP-7 a la Jonquera. En ambdós casos es tracta del mateix model de vehicle, un Renault Mégane que prèviament havia estat robat i que van deixar aparcat a Figueres.

El primer cas va passar la tarda del 13 de febrer passat. A diferència d'avui, però, hi havia dos vehicles implicats. El conductor del primer vehicle es va aturar i durant la inspecció van comissar-li dues escopetes, pistoles, granades de mà i armilles antibales. El detingut és un noi de 25 anys, nacionalitat francesa i amb antecedents policials per receptació.

Pel que fa al segon vehicle, que anava just darrere, el seu conductor va fugir en veure que donaven l'alto al del primer vehicle. Se sap que era un Renault Megane de color gris i amb la finestra esquerra trencada. L'endemà, la policia el va trobar aparcat al nucli urbà de Figueres.

La policia espanyola està investigant si els vehicles del 13 de febrer passat estarien relacionats amb un assalt que hi va haver a la matinada aquell cap de setmana a un casino d'Ais de Provença, a França. Ja s'ha descartat que es tracti d'una cèl·lula gihadista i ho vinculen amb una banda dedicada al crim organitzat.