Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el passat 9 de febrer cinc homes, d´entre 19 i 34 anys, de nacionalitats equatoriana, italiana i xilena i veïns de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), Barcelona i Rubí (Vallès Occidental), com a presumptes autors de dos delictes de robatori amb força en dos habitatges de Colera (Alt Empordà). Gràcies a la col·laboració ciutadana, la policia va saber que tres persones havien entrat a una casa i, posteriorment, havien fugit al bosc. Unes hores després, els Mossos van veure com els tres individus sortien del bosc i pujaven a un altre vehicle que va marxar a gran velocitat. Finalment, amb l´ajuda d´altres dotacions, els lladres van ser aturats al punt quilomètric 35,5 de la carretera N-260, al terme municipal de Figueres. Els detinguts, que no tenen antecedents, han passat aquest dijous a disposició judicial.

Els fets es remunten al 9 de febrer a les cinc de la tarda, a la urbanització de Sant Miquel de la població de Colera (Alt Empordà), on els mossos van ser informats de que tres persones havien entrat a una casa.

Gràcies a la col·laboració ciutadana, els agents van saber que, abans que les patrulles arribessin al lloc, tres persones havien sortit de la casa i havien fugit cap al bosc. Mentre buscaven els lladres, els Mossos van veure que hi havia dues cases que tenien una finestra forçada i havien estat saquejades. En veure que no localitzaven els autors, els policies van decidir esperar-los amb una patrulla de paisà.

Cap a les vuit del vespre, els mossos van veure que tres persones sortien del bosc i pujaven a un vehicle estacionat, que estava ocupat per dues persones més, i fugien a gran velocitat.

Finalment, amb l´ajuda d´altres dotacions, els lladres van ser aturats al punt quilomètric 35,5 de la carretera N-260, al terme municipal de Figueres. Després d´identificar-los, els policies van detenir els cinc homes com a presumptes autors de dos delictes de robatori amb força.

Els arrestats, que no tenen antecedents policials, han passat aquest dijous a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.