El Departament d'Ensenyament ha emès un comunicat en el que es defensa assegurant que tan bon punt va tenir coneixement, el dia 2 de febrer, dels fets denunciats al Col·legi Maristes de Sants-Les Corts va iniciar un expedient informatiu al centre educatiu, a través del Consorci d'Educació de Barcelona, per tal de valorar la seva actuació. L'ens afegeix que, al mateix temps, ha posat a disposició del centre i les famílies la unitat especial del Departament, USCE -Unitat de Suport a la Convivència Escolar- per poder oferir-los el suport especialitzat necessari.

Segons el text, Ensenyament farà arribar al jutjat instructor tota la informació derivada de l'expedient que es consideri rellevant. A més, a la vista dels fets que el procediment penal consideri provats, el Departament actuarà amb total fermesa i prendrà les mesures oportunes en funció de les responsabilitats que en puguin derivar.

Finalment, el departament defensa que té protocols actius per aquesta mena de casos, els quals estan a disposició de la comunitat escolar. La conselleria també s'ha posat en contacte amb els centres educatius concertats per dur a terme una revisió dels seus protocols, per poder realitzar si calen les modificacions pertinents.