Cinc vehicles circulant a gran velocitat per l´autopista AP-7 en sentit cap a França. Els Mossos d´Esquadra van veure´ls sospitosos i en adonar-se que ja estaven arribant a les comarques de Girona van alertar la policia francesa dels fets.

Se sospitava que es tractessin de cinc vehicles que feien la funció de go-fast, un mètode utilitzat per bandes criminals per transportar droga de forma ràpida des de països del sud o d'Àfrica cap al nord d'Europa.

Els fets van succeir la nit de dimarts a dimecres, quan els cinc vehicles d´alta gamma anaven a 250 quilòmetres per hora. Quan els francesos van rebre l´alerta, van activar l´equip de resposta ràpida de Lió anomenat BPI. Després d´una persecució que va durar una bona estona, els cinc vehicles fugitius van intentar desviar l´atenció dels agents quan ja estaven a l´autopista francesa A-7.

Van fer un canvi de sentit al peatge de Reventin, segons va informar L´Indépendant, i van agafar la carretera en contradirecció a gran velocitat. Ràpidament s´hi van unir més patrulles i finalment van poder interceptar diversos cotxes de la marca Audi, d´alta gamma, entre ells un Audi Q7. Aquest últim vehicle, els agents el van trobar amb el motor encara encès i abandonat en una cuneta d´un camí.

En acostar-s´hi van comprovar que els ocupants ja no hi eren i en escorcollar-lo van descobrir un botí que no s´imaginaven. En aquest primer cotxe es van trobar amb la sopresa que hi havia 800 quilos d´haixix a dins de diverses bosses típiques per al transport ­d´aquest tipus de droga procedents del Marroc. Mentre es duia a terme l´escorcoll, altres patrulles van veure com altres cotxes s´escapolien i alguns dels seus ocupants marxaven cames i ajudeu-me.

Finalment, els policies van escorcollar el parell de vehicles que van aconseguir aturar i sumat als 800 quilos d´haixix que ja havien trobat a l´Audi Q7 van localitzar-hi un total d´1,2 tones d´haixix, i 38 quilos de cocaïna i una gran suma de diners en efectiu.

La policia duanera del Pertús i de Perpinyà es va fer càrrec de dos homes que van acabar detinguts, procedents de la regió de Lió i que hauran de declarar davant del jutge de Perpinyà que s´ha fet càrrec del cas. Amb tot, les investigacions continuen obertes i no es descarten més detencions relacionades amb el cas.