Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una associació cannàbica de Figueres que funcionava com un punt de venda de droga. Els agents van tenir coneixement que s'estava venent droga en un local de la capital de l'Alt Empordà i diverses patrulles de paisà van començar a controlar la zona. Van comprovar com hi havia diversos compradors, molts dels quals de nacionalitat francesa que arribaven al local perquè preguntaven pel carrer on podien comprar droga o bé perquè algun company o amic els ho indicava. Els agents van fer 14 comisos de droga que, per les quantitats, no era per consum propi. Per això, van entrar al local i van detenir el president i el tresorer de l'associació per tràfic de drogues. Van comissar també droga per valor de 2.600 euros i 1.300 euros en bitllets fraccionats.

El dia 25 de novembre de l'any passat els mossos van localitzar un possible punt de venda de substàncies estupefaents en un local de Figueres. Arran la troballa, van iniciar una investigació per tal de determinar l'ús del local, quins permisos tenia i qui eren els responsables de l'activitat.

Durant la investigació, diferents patrulles de paisà van seguir els compradors i van comprovar que la majoria de les persones que freqüentaven el local eren de nacionalitat francesa. Els agents van fer 14 comisos de marihuana i haixix valorats en uns 350 euros.

La policia va saber, a més, que els compradors era la primera o segona vegada que anaven al local de l'associació. Així mateix, les persones van manifestar que havien anat allà a comprar droga perquè preguntant pel carrer els havien indicat que en aquest local en venien o bé perquè els n'havia parlat algun company o amic. L'objectiu d'aquests compradors era endur-s les substàncies cap a França.

Pel volum dels comisos als compradors, la policia va adonar-se que era impossible que tota la substància proporcionada fos adquirida només pel consum propi dins les instal·lacions de l'associació, que constava dins el registre d'associacions del Departament de Justícia com una associació sense ànim de lucre.

La policia va determinar, doncs, que l'associació donava servei a tota persona que volgués comprar cànnabis o haixix, de manera indiscriminada, sense respectar la regulació dels seus propis estatuts.

El 21 de gener es va realitzar una entrada i perquisició al local. De resultes de l'escorcoll es van localitzar diverses bàscules, pots amb substàncies valorades en més de 2.600 euros, encenedors, documentació i més de 1.300 euros fraccionats.

La policia va detenir al president de l'associació el mateix dia de l'entrada i l'endemà també va detenir un dels socis, que feia de tresorer, ambdós per un delicte contra la salut pública. Es tracta de dos homes de 31 i 32 anys, ambdós de nacionalitat francesa, veïns de Saint-Ouen (França) i La Vajol (Alt Empordà), Després de declarar davant del jutge han quedat en llibertat provisional.