Els Mossos d'Esquadra han detingut sis homes per intentar robar a una casa situada a Creixell, a Borrassà. L'objectiu dels lladres era una plantació de marihuana que hi havia a l'interior del domicili. Un dels propietaris de la casa es va enfrontar als delinqüents, que van fugir amb les mans buides. Els amos van alertar la policia, que va iniciar una cerca pels voltants de la casa. A un dels sospitosos el van arrestar amagat al bosc i als altres cinc, que havien marxat en cotxe, els van interceptar a l'N-II a Vilamalla després d'intentar escapar-se de la policia. Els amos de la casa han estat denunciats per un delicte contra la salut pública. En una de les estances hi havia 147 plantes de marihuana i 126 plantes més dins un hivernacle. La droga que cultivaven tenia un valor de 9.037 euros.

Les detencions es van produir el passat 22 de gener a Borrassà i Vilamalla. Els sis homes tenen entre 19 i 49 anys, són de nacionalitat marroquina i espanyola i veïns de a Figueres, Vilafant i Girona. La policia els considera autors d'un delicte de robatori amb violència i intimidació.

Els fets es van produir a primera hora de la tarda del mateix dia 22, quan els mossos van rebre l'avís dels propietaris d'una casa situada a la població de Creixell (Borrassà) que alertaven que uns homes havien entrat a robar.

Els mossos van adreçar-se al lloc dels fets on van constatar que sis homes havien entrat a robar a l'immoble però que n'havien fugit després enfrontar-se amb un dels propietaris. Mentre un dels lladres va fugir a peu, els altres cinc van marxar amb cotxe.

La policia va fer una batuda per les rodalies de la casa i van trobar i detenir a un dels lladres que s'havia amagat al bosc. A les immediacions de la finca van localitzar dos passamuntanyes i un guant de color negre.

Paral·lelament a aquesta detenció, diverses patrulles van iniciar la recerca del vehicle, que havia abandonat el lloc dels fets marxant a gran velocitat direcció Figueres. Quan el van localitzar, el vehicle va intentar escapar-se de la policia. Finalment, els agents van aturar els sospitosos a l'N-II, a Vilamalla.

Els lladres buscaven marihuana

Els mossos van saber que l'objecte del robatori era una plantació de marihuana que es trobava a l'interior de la casa. Per això, tots sis van ser identificats i detinguts per intentar robar la plantació. En l'escorcoll del vehicle se'ls va localitzar i intervenir una destral de carnisser d'uns 18 centímetres.

La policia també va denunciar els amos de la casa - un home i una dona de 34 i 43 anys de nacionalitat espanyola i veïns de Borrassà- per un delicte contra la salut pública. Dins la casa, la parella tenia 147 plantes de marihuana en una de les habitacions, així com un hivernacle amb 126 plantes més. Ambdós llocs estaven previstos de focus, transformadors i sistemes d'extracció d'olors. La droga tindria un valor de 9.037 euros.

Els sis detinguts, la majoria amb antecedents, van passar el dia 25 de gener a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que els va deixar en llibertat provisional.