Els robatoris entre petits traficants és un dels temes contra els quals toca lluitar als cossos policials en els últims temps. La matinada de diumenge a dilluns se'n va produir un exemple a Vilafant.

En aquest cas hi ha hagut un detingut i un investigat. L'arrestat és un dels lladres que presumptament va robar marihuana d'una casa de la població. És un jove de 19 anys, veí de Figueres i nacionalitat espanyola que no té antecedents policials.

Els Mossos l'acusen de ser el presumpte autor d'un robatori amb força i d'un delicte de tràfic de drogues. I l'investigat -anteriorment anomenat imputat- és el propietari del domicili i ha quedat investigat per tràfic de drogues.

El succés va tenir lloc al voltant de tres quarts de quatre de la matinada de diumenge a dilluns.?Una patrulla dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres estaven patrullant per la urbanització de les Forques quan tot d'una van veure un vehicle que anava sense llums i que estava estacionat al carrer del Maresme.

Fugen corrents de la policia

Els ocupants del vehicle, en adonar-se de la presència policial van arrencar a córrer. Els agents, però, van aconseguir enxampar un dels fugitius, un jove de 19 de Figueres.

En obrir el vehicle van veure que al maleter hi havia diverses plantes i material per poder cultivar la marihuana com ara làmpades i filtres. I a més, van localitzar que al costat del vehicle hi havia com un contenidor amb diverses plantes i més estris per al cultiu d'aquesta droga.

Davant de les evidències, els Mossos d'Esquadra van detenir el jove per ser el presumpte autor d'un delicte de salut pública però també el van acusar d'un robatori amb força. El motiu: ell amb el seu company haurien entrat a una casa del mateix carrer, a tocar d'on havien aparcat al cotxe a robar-hi la droga. De fet, els agents de seguida van veure que hi havia diverses plantacions de marihuana i es van quedar vigilant.

Ahir el matí van poder fer l'entrada i l'escorcoll al domicili de Vilafant. Van localitzar-hi 250 plantes i el propietari de la casa de la urbanització de les Forques -víctima del robatori- és investigat per tràfic de drogues.