El Jutjat Penal número 1 de Figueres va acollir ahir el judici contra quatre acusats d'impedir la detenció al barri de Sant Joan d'un home que tenia una ordre de crida i cerca. Els fets van ocórrer a finals de desembre i la detenció va acabar com el «rosari de l'Aurora», tal com va descriure gràficament una de les defenses -Joaquim Bech de Careda.

D'una banda, els Mossos d'Esquadra asseguren que l'home se'ls va escapar de l'interior del cotxe policial i va tractar d'amagar-se a sota. Per impedir-ho, diversos agents se li van posar a sobre per treure'l dels baixos del vehicle i dur-lo a comissaria.

Els quatre acusats asseguren que els va fer la sensació que els agents estaven esbatussant el detingut i per això van sortir en defensa seva, juntament amb un centenar de veïns. La detenció es va poder practicar i el patriarca d'un clan del barri va acabar entrant al vehicle policial per evitar que la cosa anés a més.

El fiscal demana tres anys de presó per als processats, a qui acusa d'atemptat a l'autoritat, lesions i d'impedir una detenció. Les defenses proposen l'absolució o un delicte de resitència activa lleu.