La policia espanyola està registrant aquest dimecres la seu central dels Bombers de la Generalitat, a Bellaterra (Vallès Occidental), i la seu de la Regió Metropolitana Sud, a Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), per suposades irregularitats en la contractació de mitjans aeris. La Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) està revisant documentació dels despatxos en un operatiu discret, sense un gran desplegament de mitjans a les seus de Bellaterra i Sant Boi i amb els agents vestits de paisà. Concretament estarien investigant els contractes amb l'empresa Avialsa. El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha ofert "la màxima col·laboració amb la justícia" per tal d'esclarir els fets. L'operació continua oberta.

A més de les seus de Cerdanyola del Vallès i Sant Boi de Llobregat, fonts de la Policia Nacional han confirmat que s'estan realitzant també diversos escorcolls a la comunitat de Madrid per presumpta concertació en la contractació de mitjans aeris.

En les primeres hores del registre, els Bombers desconeixen ni quins papers concrets estaven examinant els agents de la UDEF desplaçats a les dues seus ni què estaven buscant exactament, han explicat fonts del cos a l'ACN, tot i que s'han anat coneixent alguns detalls de les investigacions.

La UDEF està revisant els contractes dels Bombers amb Avialsa, una empresa investigada per suposadament haver creat una trama de contraccions irregulars amb origen al País Valencià, segons han apuntat fonts properes a les investigació. El delegat del Govern valencià, Serafín Castllano, va ser detingut el maig passat implicat presumptament en aquesta trama, ja que hauria rebut regals d'Avialsa a canvi de favors en l'adjudicació de contractes per a l'extinció d'incendis quan ocupava el càrrec de conseller de Governació.

En declaracions a l'ACN, l'empresa Avialsa ha defensat que no hi ha "cap escletxa d'il·legalitat" en les adjudicacions a la Generalitat i que s'han fet les auditories corresponents. Així mateix, recorden que fa més de 30 anys que l'empresa treballa amb el govern català.