Fortes ratxes de vent a la província de Girona. La més alta com ja és habitual va ser al nord de les comarques de Girona, a Portbou es va assolir un cop de vent de fins a 104,8 quilòmetres per hora. El vendaval però es va fer sentir a diversos punts de la província i les ratxes màximes del vent de ponent van ser sobretot d'entre 70 i 80 quilòmetres per hora de mitjana.

El segon lloc on va bufar més és a la capital de la Garrotxa. A Olot va assolir-se un cop de 86,8 quilòmetres per hora. Al Ripollès el vent també es va fer sentir de valent, sobretot a la zona de Molló, amb una ràfega màxima de 74,9 quilòmetres i a Alp, amb 74,5 quilòmetres per hora de cop màxim.

A la Selva, al Baix Empordà i l'Alt Empordà també van registrar-se cops de vent destacats. A?Viladrau per exemple, segons el Meteocat, es va arrbar als 79,2 quilòmetres per hora i a Castell d'Aro a 70 quilòmetres.

A les zones de la Costa on va bufar més el vent es van registrar fortes onades i des de Protecció Civil es va fer una crida a evitar acostar-se a espigons o massa a prop de zones amb fort onatge. Al cap de Begur es van superar els 3,5 metres d'alçada màxima pel que fa a les onades registrades, segons Puertos del Estado.

Les comarques de Girona de fet és on ahir es van registrar les ratxes més significatives de vent de ponent de tot Catalunya.

Això, però, no va anar lligat sortosament a massa destrosses causades pel vendaval. Segons els Bombers de la Generalitat, va haver-hi una vintena de sortides a la província de Girona i els serveis majoritàriament van ser provocats per caiguda d'arbres a carreteres i vies públiques. També va haver-hi algun despreniment de teules d'algun teulat.

Amb tot des de Protecció Civil es va destacar que s'havien rebut diverses trucades procedents de la província de Girona fins a les dues del migdia al telèfon 112 de Catalunya. En total se'n van fer 12 des de la Selva, sis des del Baix Empordà i des de l'Alt Empordà, dues des del Pla de l'Estany i Garrotxa.

Des de Protecció Civil de la Generalitat, però, ahir a la tarda es van desactivar les alertes del Pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat i el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya Inuncat un cop passat l'episodi de forts vents i mala mar, sense deixar incidències greus.

Risc d'incendi

El vent i la manca de pluja a les comarques de Girona es fa evident amb la situació de risc d'incendi forestal del mapa del Pla Alfa. Avui es troben en nivell 1 de risc forestal les comarques del Baix Empordà, la Selva i el Gironès. Això significa que el Cos d'Agents Rurals avui, com ahir, farà tasques de control de columnes de fum en terrenys forestals i en terrenys no forestals a menys de 500 m de zones forestals i identificació de l'autor del foc, entre altres tasques.