Transport ferroviari

Els efectes de l'intent de robatori de cable de coure a Rodalies es poden allargar dies

La incidència, amb retards d'almenys 30 minuts, ha afectat 20.000 passatgers de 50 trens corresponents a quatre línies

15.12.2015 | 12:05
Un dels punts incendiats a causa del robatori.

Els efectes de l'intent de robatori de cable de coure aquest dimarts a la matinada entre Mollet-Sant Fost i La Llagosta i que ha derivat en petits incendis a les instal·lacions ferroviàries de Santa Perpètua de Mogoda, La Llagosta i Mollet del Vallès es poden allargar dies, segons han confirmat fonts de la companyia Renfe. Així, aquest dimarts al matí s'acumulen retards d'almenys mitja hora, o demores superiors, a les línies R2, R2nord i R11 i s'ha hagut d'interrompre la circulació a l'R8 entre Granollers Centre i Cerdanyola Universitat. En total, han resultat afectats 20.000 passatgers de 50 trens corresponents a les quatre línies. Està previst que un cop passada l'hora punta la incidència tingui menys efectes però ara Renfe estudia com minimitzar de cara a les hores punta d'aquesta tarda.

L'intent de robatori de cable de coure i els posteriors incendis a les subestacions de Santa Perpètua de Mogoda, La Llagosta i Mollet del Vallès ha causat alguns incendis –de poca importància i ràpidament extingits pels Bombers de la Generalitat- que s'han anat encadenant i que han deixat inservibles alguns sistemes de senyalització, instal·lacions de seguretat, cablejat de comunicacions i sistemes informàtics. Segons Adif, no hi ha previsió sobre quan podria quedar restablert aquest equipament.

Com a transport alternatiu de l'R8, que segons la companyia no és de les línies més concorregudes i a més no passa pel centre de Barcelona, Renfe recomana utilitzar l'R7 entre Cerdanyola Universitat i Montcada Manresa i entre Montcada i Reixac i Granollers Centre de l'R2.

Finalment, al llarg d'aquest matí, es fa un servei alternatiu per carretera entre Granollers Centre i Cerdanyola Universitat després que s'hagi descartat en hora punta ja que la intensitat del trànsit a l'autopista era molt elevada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema