De vegades la realitat supera la ficció i una mostra d´això és el que va succeir el dimecres a Figueres. Com si es tractés d´una pel·lícula, un home en veure dos agents de paisà dels Mossos d´Esquadra -que va reconèixer com a policies- que se li apropaven per identificar-lo ja que els sonava d´alguna cosa, no va tenir cap més idea que fugir.

Però ho va fer d´una forma més habitual en una ficció cinematogràfica: va fer aturar un vehicle que circulava pel passeig Nou de la ciuutat de Figueres. I no només això, sinó que va amenaçar la conductora i la va fer sortir de dins del cotxe. En aquest vehicle, però, també hi anava un menor d´edat al darrere i també va haver de sortir de pressa i corrents del cotxe. Els dos ocupants del cotxe van quedar ben aterrits pel que els acabava de passar. La mare de la criatura, de fet, va necessitar atenció mèdica per un atac d´ansietat i va ser derivada a l´hospital.

Ràpidament, això va succeir pels volts de dos quarts de sis de la tarda, els Mossos d´Esquadra de Figueres van començar a perseguir-lo però en fugir van difondre les dades del vehicle entre els agents i es van muntar diversos controls a la província per tal d´enxampar el lladre.

Finalment, els policies van poder localitzar el mateix dimecres pels volts de les deu de la nit el vehicle i el conductor fugitiu a l´Escala. El van detenir pel robatori del cotxe i van procedir a la seva identificació.

Ingrés a presó

Van descobrir que es tractava d´un ciutadà italià, de 38 anys, amb domicili a l´Escala i que comptava amb molts antecedents policials sobretot al seu país d´origen. Els Mossos d´Esquadra van posar-se en contacte amb els policies italians també per informar-ne de la detenció.

L´home l´endemà dels fets va passar a disposició judicial al jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el qual va decidir ingressar-lo a presó. I és que els Mossos li van imputar un delicte de robatori amb violència i intimidació. I el fet va crear molta alarma a Figueres.