La troballa macabra de vuit cranis i diversos ossos -la majoria fèmurs- a la platja dels Palangrers de Roses per part d'un aficionat a la pesca submarina no deixa de portar sorpreses. Aquest divendres passat, membres de la Unitat Subaquàtica dels Mossos d'Esquadra tenien programada unes pràctiques i van decidir retornar a la zona on el diumenge 29 de novembre hi van trobar els ossos.

D'entrada no esperaven tornar-hi a localitzar més restes humanes però la sorpresa va venir quan van trobar-hi dos fragments d'un crani. Els agents submarinistes dels Mossos d'Esquadra amb cura van extreure les restes òssies de la platja dels Palangrers i els van portar de nou cap a l'Institut de Medicina Legal de Girona,on els forenses fa uns dies que se'ls ha girat força feina amb la descoberta.

Cal recordar que el 29 de novembre, l'aficionat a la pesca submarina va trobar les retes òssies i l'endemà, la Unitat Subaquàtica dels Mossos va pentinar tota la platja i l'entorn i finalment en van treure vuit cranis i diversos ossos.

Un dels cranis recuperats llavors estava incomplet i això fa pensar que els fragments trobats per la Unitat Subaquàtica dels Mossos d'Esquadra es corresponguin a aquesta peça, tant per la mida que tenen com per la forma, perquè el crani incomplet no estava esberlat, més aviat desmuntat.

Sutures cranials respectades

Això es veu perquè s'havien respectat les sutures cranials, que són els punts on s'uneixen els diferents ossos que composen el crani, aspecte que fa pensar que qui va desencaixar la calavera sabia com ho havia de fer amb precisió. Aquest fet dóna força a la idea que els ossos pertanyien a un col·leccionista o a alguna persona que podia tenir-hi accés fàcilment sense haver d'incórrer en profanacions de cementiris.

De totes maneres, encara s'estan analitzant tots els ossos a l'Institut de Medicina Legal i Forense de Girona.

Els Mossos de la comissaria de Roses es troben investigant els fets i treballen amb la hipòtesi que les restes humanes pertanyessin a un col·leccionista i que algú les hagi pogut utilitzar per fer algun tipus de ritual.