Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes de 26 i 27 anys amb antecedents i veïns de Girona com a presumptes autors d´un delicte de robatori amb força en grau de temptativa. Els fets van passar el 22 de novembre en un centre caní de Cornellà del Terri (Pla de l'Estany). Eren les vuit del vespre quan una treballadora del centre va avisar aquest cos després de rebre una visita d´un home, que amb actitud sospitosa, volia comprar un cadell de gos just abans de tancar l'establiment.

A fora del recinte l'esperaven tres homes dins un turisme. Una patrulla es va desplaçar fins al lloc i els agents van veure un cotxe estacionat al mig del camí. La porta del copilot estava oberta i les claus de contacte posades. En apropar-se a la nau, els agents van veure quatre persones que posaven cadells de gossos en caixes de cartró. Els lladres havien fet un forat a la paret lateral de l´edifici. En veure'ls, van arrencar a córrer i un dels lladres va ser interceptat i detingut. El segon lladre es va poder detenir tres dies més tard després d'emetre's una ordre de cerca i detenció. La investigació segueix oberta i no es descarten més detencions.

Els mossos van enxampar els lladres 'in fraganti'. Ja tenien 8 cadells de la raça Chihuahua en caixes de cartró. Els havien tret després de fer un forat en una paret lateral del centre que feia 80 per 60 centímetres. En el posterior escorcoll del vehicle també van trobar un martell, un mall, una navalla, un tornavís i claus de diversos tipus. Els agents també hi van trobar documentació personal d'un dels implicats que va permetre l'emissió d'una ordre de cerca i detenció. Tres dies més tard, la policia el va localitzar i detenir.

El primer detingut va ser interceptat al lloc dels fets mentre fugia juntament amb tres implicats més en l'intent de robatori al centre caní de Cornellà del Terri (Pla de l'Estany).

Els dos detinguts tenen 26 i 27 anys, nacionalitat espanyola i residència a Girona. Se'ls acusa d'un delicte de robatori amb força en grau de temptativa. Tots dos tenen antecedents i un d'ells tenia a més 8 ordres de cerca i detenció. Aquest últim va passar a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Girona el 24 de novembre passat, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs. L'altre noi declararà davant el jutge encarregat del cas quan sigui requerit.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.