Els submarinistes de la Unitat Aquàtica dels Mossos d'Esquadra han localitzat vuit cranis entre les restes òssies de la platja dels Palangrers, a Roses (Alt Empordà). A banda dels cranis, han extret d'altres ossos (alguns trencats) que caldrà determinar a quina part del cos corresponen. Les restes s'han portat a l'Institut de Medicina Legal de Girona, on caldrà estudiar-los per determinar que són humans. "Hem extret restes que possiblement siguin humanes però cal que la investigació ho confirmi", ha dit el caporal de la Unitat Aquàtica, Albert Hernàndez. La investigació també n'haurà d'aclarir la procedència. Un home que diumenge a la tarda feia snorkel per aquesta zona -molt pròxima al port- va alertar els mossos quan va trobar les restes.

Els submarinistes de la Unitat Aquàtica dels Mossos d'Esquadra han estat treballant tot el matí fins a primera hora de la tarda per treure de l'aigua les restes òssies. Primer, s'han centrat en examinar la zona descrita per l'home que va donar l'avís i després han estès el radi per descartar que hi poguessin haver més restes mar endins o a les cales del costat.

Per treure els ossos de l'aigua ha calgut l'autorització del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres i fins a la platja dels Palangrers també s'hi ha desplaçat la comitiva judicial. Un cop en presència de totes les autoritats corresponents, els submarinistes han entrat novament a l'aigua amb bosses d'escombraries per dipositar-hi les restes, que es trobaven entre dos i tres metres de fondària, molt a prop de la costa. "Estaven repartits per una àrea força amplia", ha detallat el caporal de la Unitat Aquàtica, Albert Hernàndez.

Un cop a la sorra, els mossos han fet un inventari de tots els ossos i els han guardat en diverses bosses de grans dimensions. Fins ara ha transcendit que entre les restes hi ha vuit cranis (alguns sense mandíbula), almenys un fèmur i d'altres parts d'ossos, alguns trencats. Fonts pròximes a la investigació han detallat que es tractaria d'ossos antics (de fet, no hi ha presència de teixits) i que, a l'espera dels informes definitius, són humans.

A l'espera dels informes foreneses

La Unitat d'Investigació de la comissaria de Roses es farà càrrec de la investigació d'aquesta macabra troballa. Els ossos s'enviaran a l'Institut de Medicina Legal de Girona on s'analitzaran. Els informes hauran de corroborar que són restes humanes i aportar informació sobre la seva antiguitat.

La zona on s'han trobat -la platja dels Palangrers- és una zona pròxima al nucli urbà, a tocar del Port en direcció al Far. La zona és força transitada per vianants i turistes. De fet, aquest dilluns feia molt sol i l'aigua estava en calma i, per això, les restes es podien observar des del passeig que passa just per sobre de la platja.