Els Mossos van denunciar el 17 de novembre a l´Escala (Alt Empordà) dos homes, de 42 i 35 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de Salt (Gironès) i Girona, com a presumptes autors de cinc robatoris amb força a contenidors de roba. Els fets van passar cap a un quart de quatre de la matinada del mateix dia, a la rotonda de Sant Martí d´Empúries, on una patrulla mixta de Mossos i Policia Local va aturar un furgoneta carregada amb setze bosses de mida industrial plenes de roba. També hi havia dos ganxos d'un metre de llargària, que segons els Mossos s'utilitzen habitualment per extreure roba dels contenidors.

A més hi havia una serra de ferro, amb la qual, segons la versió policial, tallaven el pany de la porta del contenidor.

L'endemà, els Mossos van saber que cinc contenidors d'una Cooperativa de recollida selectiva de Roba presentaven diversos danys. Eren a Sant Pere Pescador, a l'Alt Empordà, i a Corçà, la Bisbal d´Empordà, La Tallada d´Empordà i Verges, tots quatre al Baix Empordà.

Els agents van retornar les 16 bosses als responsables de la Cooperativa i van denunciar els dos homes com a presumptes autors de cinc robatoris amb força. Els dos individus no tenen antecedents.