Protecció Civil de la Generalitat ha organitzat avui dilluns, juntament amb l´empresa de productes no alimentaris per a l´hostaleria Garcia de Pou, un simulacre d´incendi en un magatzem de bobines ubicat al polígon La Fàbrica d´Ordis,

L´objectiu de l´exercici ha estat activar el Pla d´Autoprotecció (PAU) de l´empresa; comprovar el sistema d´avisos i les actuacions del personal de l´empresa davant situacions d´emergència; i alhora millorar la coordinació entre els diferents cossos actuants.

L´exercici ha simulat un incendi a la zona d´emmagatzematge de matèria prima, i que s´ha estès pel sostre de la nau a les instal·lacions que té l´empresa a Ordis, a l´Alt Empordà. L´incendi no ha provocat cap afectació personal.

Un cop detectat l´incendi, l´empresa ha sol·licitat l´ajuda externa trucant al telèfon d´emergències de Catalunya CAT112 i al Centre de Coordinació d´Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat.

Els Bombers de la Generalitat han participat en aquest simulacre amb quatre vehicles: 2 Bombes Rurals Pesants (BRP), una autoescala i un vehicle de comandament. Inicialment han col·laborat en les tasques de desallotjament del personal de la zona del magatzem de la indústria i, un cop feta l´evacuació parcial, han procedit a les tasques d´extinció.

Els Mossos d´Esquadra han participat amb una patrulla de la comissaria de Figueres, a la Regió Policial de Girona. La patrulla ha realitzat les tasques pròpies que li corresponen com a Grup d´Ordre dins de l´execució dels plans d´emergències: control d´accessos, assegurar la zona i coordinació amb la resta de grups actuants.

El tècnic de Protecció Civil de la Generalitat dels Serveis Territorials a Girona ha participat en aquest exercici com a observador.