L'Audiència de Girona ha condemnat a 12 anys i 6 mesos de presó l'acusat de matar a ganivetades un traficant de droga en un pis d'Empuriabrava (Alt Empordà) el gener del 2010. La sentència també obliga Kamel Hosni a pagar una indemnització de 290.000 euros a la dona i als fills de la víctima. Recollint el veredicte del jurat popular, l'Audiència el condemna per un homicidi amb un agreujant d'abús de superioritat. El jurat popular va concloure que Hosni va anar al pis de la víctima a comprar droga i, un cop allà, va començar una baralla. Durant la disputa, el condemnat va colpejar la víctima a la cara i el va apunyalar repetidament. La ganivetada mortal li va seccionar la vena femoral.

La sentència, de la qual ha estat ponent la magistrada Carme Capdevila, recull el veredicte del jurat popular que va declarar Kamel Hosni culpable d'un homicidi amb abús de superioritat.

El tribunal conclou que la tarda del 21 de gener del 2010 Hosni va anar amb cotxe des de França fins a Empuriabrava on havia quedat amb la víctima per comprar-li cocaïna. Un cop a dins el pis de la víctima, va començar una baralla entre els dos homes. Durant la disputa, Hosni el va colpejar a la cara i el va apunyalar repetidament amb un ganivet de 20 centímetres de fulla. Una de les ganivetades, a la zona engonal, va ser la que li va causar la mort perquè li va seccionar la vena femoral.

La sentència ressalta que el processat va actuar amb abús de superioritat perquè va atacar la víctima, que anava desarmada, amb un ganivet de grans dimensions. "Va aprofitar conscientment l'avantatge que li donava el ganivet", declarava provat el veredicte del jurat popular que afegia que "el grau d'agressivitat, la reiteració en l'atac i l'omissió de socors" demostren que sabia que, amb aquella agressió, podia causar-li la mort.

"La concurrència de l'abús de superioritat en l'execució es determina per l'instrument utilitzat per l'acusat per atacar de forma reiterada a la víctima, un ganivet d'uns 20 centímetres de llarg, que li atorgava una superioritat que va ser conscientment aprofitada per l'acusat que va debilitar així la possibilitat de defensa de la víctima", exposa la sentència.

La magistrada també recull que el jurat popular no va creure que el processat s'aprofités conscientment de la impunitat que li donava atacar-lo dins un pis en una zona poc poblada durant els mesos d'hivern ni que en el moment dels fets patís una alteració psíquica produïda per la ingesta de drogues i alcohol i un trastorn límit de la personalitat.

Després de la lectura del veredicte, el fiscal, Enrique Barata, i l'acusació particular demanaven que condemnessin Hosni a 14 anys de presó. La defensa demanava que li imposin la pena mínima. Finalment, la secció tercera de l'Audiència de Girona li ha imposat a Kamel Hosni una pena de 12 anys i 6 mesos de presó. En matèria de responsabilitat civil, el condemna a indemnitzar la dona i els dos fills de la víctima amb 290.000 euros.