L'autor del tret mortal que va posar fi diumenge a la vida del veí de Terrades, Joan Verdaguer, ha acabat imputat per ser el presumpte autor d'un homicidi amb imprudència lleu. L'imputat també té 85 anys com el seu company difunt a qui va disparar en confondre'l amb un senglar.

Els Mossos d'Esquadra li van prendre declaració ahir al vespre a la comissaria de Figueres i va acabar imputat, segons fonts del cos policial, malgrat que es considera un fet accidental i no hi ha cap tipus d'indici de criminalitat, motius pel qual no va acabar detingut.

Els fets es van produir cap a dos quarts de dotze del migdia. La colla de caçadors de Terrades havien anat a fer una batuda del senglar a la zona del pont de Boadella. Tots els membres de la colla de caçadors esperaven l'aparició de l'animal. En aquell moment, la víctima es va desplaçar del punt on es trobaven tots per causes que es desconeixen.

Un dels caçadors, un amic de Verdaguer també de Terrades i de 85 anys, va sentir un soroll entre matolls i va disparar amb l'escopeta. El projectil de 12,7 mm de calibre li va impactar a la zona engonal, la qual cosa li va afectar la vena femoral.

Els seus companys ràpidament van anar al lloc del tret i van veure el seu company que havia rebut el tret d'escopeta. Malauradament, l'home gairebé va morir al moment, en dessagnar-se. Els efectius mèdics del SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques) en arribar-hi ja van trobar l'home mort a terra.

El president de la Federació de Caça a les comarques gironines, Narcís Sánchez va explicar diumenge a l'ACN que sempre recomanen «que no es dispari si no es veu la peça, que més val mil peces que s'escapin que no una persona ferida, però suposo que per l'emoció de la cacera ha tirat».