El boletaire localitzat amb vida aquest dijous al migdia a Sant Martí de la Mota, al terme de Palol de Revardit (Pla de l'Estany), es troba en estat crític, segons el SEM. Cap a dos quarts de dues del migdia, una parella ha trobat l'home, de 60 anys i veí de Santa Llogaia d'Alguema, inconscient, amb hipotèrmia severa i problemes respiratoris, segons han indicat els Bombers de la Generalitat. L'home ha estat evacuat en una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a l'Hospital Josep Trueta de Girona en estat crític.

Una parella ha sentit sorolls a una zona boscosa que hi ha al nord del club de Golf Girona i, en acostar-s'hi, han vist que es tractava del boletaire desaparegut dilluns passat. Un d'ells ha donat l'avís al punt de trànsit dels Bombers de la Generalitat i els operatius d'emergències s'han desplaçat fins el lloc a on es trobava el desaparegut, a uns 150 metres d'un vial proper al Club de Golf. Un cop estabilitzat, el ferit ha estat evacuat en una ambulància del SEM a l'Hospital Josep Trueta de Girona en estat crític.

El punt a on s'ha localitzat, a poc més d'un quilòmetre del lloc a on havia aparcat el seu vehicle, és molt dens de vegetació i s'ha hagut de desbrossar per poder-hi accedir i, posteriorment, dur a terme l'evacuació.

A hores d'ara ja s'ha començat a desmuntar el dispositiu de recerca, on han participat els Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, Agents Rurals, membres de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), el SEM i voluntaris.